vrijdag 5 juni 2009

voor vroege vogels

Elke dag feest op de leukste schoolbus van 't land
GENT - De leukste schoolbus van Vlaanderen rijdt elke dag tussen Gent en Evergem. Met de Kerstman aan het stuur in december en rijkelijk versierd met Pasen. En voortaan, door de vele positieve reacties, elke dag van het jaar feestelijk aangekleed.
Eén grote Sinterklaas, kleine zwarte pietjes, slingers, tientallen ballonnen... Schoolbus 13, die elke dag pendelt tussen BUSO 't Vurstjen in Evergem en MPI De Oase in Gent, lijkt wel een rijdende feestbus. En zo is het ook een beetje, zeggen chauffeur Freddy Carels en begeleidster Goddelieve Colpaert. 'Op onze bus kunnen kinderen kinderen blijven. Ze voelen zich er thuis, moeten niet té stil zitten en mogen zich gerust amuseren.' De leuke aankleding van de schoolbus is anderhalf jaar geleden bescheiden begonnen, maar begint nu grote proporties aan te nemen. 'Vroeger deden we het enkel met Kerstmis en Pasen. Als je dan ziet welk plezier de kinderen er aan beleven, dan heb je gewoon zin om méér te doen. De reacties zijn zo positief dat we de bus voortaan altijd zullen versieren.' De busrit is niet alleen plezant door de versiering. Goddelieve: 'Elke dag moeten we een kindje ophalen aan de Sint-Lievenspoort in Gent. Dat kind woont op de zevende verdieping. Omdat we altijd 10 minuutjes moeten wachten, nemen Freddy en ik oud brood mee, zodat kinderen tijdens het wachten de eendjes in de buurt kunnen voederen.' Het duo steekt niet alleen veel geld in hun rijdende kunstwerkje, maar ook veel tijd. 'Elke dag zijn we wel een uur zoet met onze versieringen, samen met onze gezinnen. Wij vinden dat een kind met een handicap er ook moet bijhoren. Ook zij hebben behoefte aan plezier, ook zij moeten kunnen meedoen aan al die feestjes. En al kunnen sommigen van onze kinderen het misschien niet eens zeggen omdat ze niet kunnen praten: toch merken we die dankbaarheid. Dat geeft ons een heel warm gevoel. Als onze kinderen gelukkig zijn, zijn ook wij gelukkig.' (cte)

bron: het nieuwsblad

1 opmerking:

bewoner zei

amaai amaai daar kan mijn ventje nog veel van leren ;-) maar ja, daar heeft de lijn iets mee te maken, zij keuren nl alle versieringen af, de kiekes
wel een mooi verhaalke seg, er bestaan nog goeie zielen op deze wereld !