donderdag 4 juni 2009

Dag van het park: het gentblogt verslag!

Zondag kon u overal te lande terecht voor de 19e Dag van het Park, zo ook in Gent waar het vernieuwde Keizerspark meteen zijn feestelijke opening kreeg. Dat nieuwe kleedje is in de eerste plaats merkbaar aan de verhoogde bereikbaarheid van het park. Waar het Keizerspark vroeger enkel toegankelijk was via de Brusselsesteenweg, heeft het nu zijn deuren wijd geopend naar de Sas- en Bassijnwijk én de Visserij. De twee fietsbruggen maken het park tot een belangrijk knooppunt voor wandelaars en fietsers.

Alle wegen leiden thans naar het Keizerspark! Ga en zie dus hoe men van het eiland tussen de Scheldearmen een prettige plek gemaakt heeft met voor elk wat wils. Langs de Brusselsesteenweg kunt u nu terecht voor het actieve sporten. Naast basketters vinden ook skaters van alle slag er hun gading. Met haar betonnen ondergrond en toestellen is de skatezone ideaal voor skaters, bladers en bmx’ers. Beschouwt u een park als de uitgelezen plek om weg te dromen of eenvoudigweg te chillen, dan is het rustige zithoekje dat uitkijkt over het water vast iets voor u. Tenslotte zijn er ook speeltoestellen voor kinderen tot 6 jaar, een barbecue en picknickruimte.
Lezers Hugo Tack en Angélique Van Kerrebrouck waren er bij zondag toen schepen Tom Balthazar het park officieel voor geopend verklaarde en konden meteen op hun gevoelige plaat vastleggen dat parken als deze weldegelijk belangrijke sociale functies -hét hoofdthema van de feestelijkheden dit jaar- te vervullen hebben.

Deze Dag van het Park stond tevens in het teken van de liefde. Lentekriebels, liefdesknuffels, vlinders in de buik,… De zon was van de partij en de geïnteresseerden konden aan de infostanden meer te weten komen over kringlooptuinen, straatgeveltuinen, het stadsvernieuwingsproject Ledeberg Leeft, de Scheldemeander en het Netheidcharter.
De buurtbewoners kwamen verrassend uit de hoek met een verknipte liefdesbrief. In het liefdesnestje werden gedichten voorgedragen; door Cupido zowaar! En dan was er nog zoiets als ‘Liaisons Cuisinières’, geen idee wat het is, maar het spreekt wel tot de verbeelding. De afwezigen hadden ongelijk, zo bewijzen ook de foto’s van Angélique Van Kerrebrouck.

Foto's kan u vinden op http://www.gentblogt.be/2009/06/02/dag-van-het-park-in-keizerspark

Geen opmerkingen: