zondag 12 april 2009

keizerveesten updtae: onze hoofdact


Dit is voorlopig eerder onofficieel nieuws omdat er nog een democratische stemming moet volgen... De artiest is alleszinds vrij en ik heb al een optie genomen voor twee mei rond 21u. Ik boekte hem al eerder voor het buurtfestival Scheldeoord. Onze juiste man van het moment wordt misschien wel Nico! Hieronder leest u een uitgebreide biografie...

Nico zag het levenslicht op 15 maart 1973 in Brugge. Hij had al op hele jonge leeftijd de muziekmicrobe te pakken,hij zong de liedjes mee van vele vlaamse artiesten maar vooral die van Will Tura!
Wat voor deze rasechte West-Vlaming uit Roeselare, ooit als grap onder vrienden begon, is vandaag meer dan een serieuze hobby geworden.
Nico is intussen al enkele jaren woonachtig in het Oostvlaamse Herzele.In 1995 kreeg hij de kans van Erik Marijse om de eerste stappen op het podium te zetten voor het grote publiek en bracht dan vooral covers van diverse Vlaamse artiesten
In het voorjaar van 1999 kwam zijn eerste single-cd op de markt: een cover van Allan Théo’s grote zomerhit “No Olvidaras”, een Vlaamse bewerking van het productiehuis Peter Keereman.
In 2001 stelde hij zijn tweede single voor: een herbewerking van Anneke Grünloh’s “Brandend zand”. Met dit Arabisch geïnspireerd licht tempo-nummer verdedigde hij mee de kleuren van de gemeente Herzele tijdens de wedstrijd “Een thuis voor een beeld”. In de Radio2-studio te Gent stelde hij dit nummer dan ook live voor.
Een derde (Vrij zijn zonder jou) en een vierde single (Let’s go swimming in the lake) volgden jaar na jaar.
In december 2004 verraste hij met zijn vijfde schijfje: “Lekker heen en weer”, terug zijn publiek met dit swingende, maar vooral uitdagende podiumnummer.
Om in de trend van 2006 mee te gaan kozen we voor een gezellig meezingend schlagerdeuntje : “Je bent het beste” en als tweede track terug een typisch ‘Nico’ nummer, waarvan de titel alles zegt; “Kozak”.
26 mei 2008: Nico is fier, hij mag zijn eerste full-cd voorstellen! De cd kreeg de naam, tja hoe kan het ook anders, ‘Ambiance met Nico’! Een volledige productie van Geert Debaillie, er staan 14 liedjes op waaronder acht van de al eerder verschenen cd-singels en uiteraard zes nieuwe. ‘Het is de bedoeling nog méér amusement te brengen’, aldus Nico.

Ik heb zijn fullcd liggen en zal er voor zorgen dat iedereen de liedjes kan meebrullen!
Meer info op www.ambiancemetnico.be

Geen opmerkingen: