woensdag 10 september 2008

Gent Fietst - as zondag iedereen dus uit zijn luie zetel

Op zondag 14 september 2008 is het weer feest voor de fietsers in Gent. Dan organiseert de Stad Gent, samen met Evident, de fietshappening 'Gent Fietst'. Fietsactiviteiten en een fietstocht langsheen de stadsring zijn de twee publiekstrekkers.
Voorprogramma
Het voorprogramma op het Sint-Pietersplein start om 14 uur met onder meer testritjes op de nieuwste en gekste fietsmodellen, een tweedehandsfietsenmarkt, fietscircus en veel meer. De kleintjes kunnen in het kinderdorp de handen uit de mouwen steken want ze leren er hun fiets zelf herstellen.
In het graffiti-atelier kun je je fiets laten tatoeëren in de hipste kleuren en vormen. Inschrijven is enkel nodig voor de tweedehandsfietsenmarkt en kan op het nummer 09 225 72 90.
In de ban van de ring
De fietstocht start om 16.30 uur aan het Sint-Pietersplein, telt een twaalftal kilometers, is gratis en inschrijven is niet nodig. Kinderen kunnen mee. Onder begeleiding van muziek en bekende Gentenaars fietst men de hele stadsring af. Die wordt voor de gelegenheid afgesloten voor het autoverkeer.
Muzikale uitsmijter
Om 18.30 uur sluit de coverband The Humble Egos, met Michaël Pas en Nic Balthazar, de fietshappening af

De 94

Geen opmerkingen: