donderdag 21 augustus 2008

kunst in de keizerveststeeg: PETflessen actie buurtfeest 2 poorten

Ook onze keizerveststeeg deed trots mee aan de oproep van de organisatoren van het buurtfeest Twee Poorten om iets creatiefs te doen met PETflessen. De winnaar kon zijn gewicht in water winnen. Léon en Stella maakten elk prachtige exemplaren reeds enkele dagen na de oproep, deze zijn helaas door een typische Belgische regenvlaag vernietigd. Staf zijn fles daarentegen is nooit de rozeverf fase ontgroeid.
Maar van de andere deelnemers ziet U hier de bewijzen!

1. Kaatje maakte een schitterende wesp/bij (de meningen waren verdeeld ook bij haarzelf). Haar ontwerp had een ingenieus geel papiertje in de romp, naast een mooie angel en vleugels...

2. Tom kreeg gesteund door een vriend en enkele westvleterens een geniale ingave en creërde zijn octopus/inktvis, ook hij raakte er niet uit. Let op het interieure inktrecipiënt.
3.Sara ging er stevig tegen aan en gebruikte handdoek, plastieken kaft van een schrift, poepschuim, alcoholstift, grafittiverf en secondelijm voor haar ontwerp. Het resultaat was dan ook een extreem grappige eend. Geïnteresseerden kunnen hem/haar (daar zijn we nog niet uit) nog steeds op de vensterbank van 85 vinden.

4. Pieter maakte er een poëtisch verhaal van, in zijn fles visualiseert hij de band tussen de keizervest (waaruit de rode energie vertrekt) en de rest van Gent die uit de zwarte contouren te ontwaren vallen. Tussen de energie en de stad vinden we dan ook de waterbubbels, die het thema van deze wedstrijd waren. Waarom deze fles niet heeft gewonnen, daar zijn ben ik nog steeds niet uit. Tegenwoordig wordt de fles gebruikt om onze tropische plant van water te voorzien.
5.Tenslotte deed Gisella mee met een schitterend en kleurrijk ontwerp, door haarzelf de waterkoe genaamd. Ook dit topwerk staat te bewonderen op haar dorpel. De telefoontjes bij Christie's komen al binnen.


Persoonlijk vind ik dat de vermoedelijke winnaar van de competitie (zie onder) wat in het niet valt met de creativiteit van de keizerveststeeg. We ruiken fraude en nepotisme en eisen een hertelling.

Geen opmerkingen: