dinsdag 22 april 2008

groen in de buurt

Indien een mens zich geroepen voelt om wat groenere oorden op te zoeken (alhoewel ons steegske ferm zijn best doet!) Dan zie je hier op het kaartje de parken aan "den overkant vant water".
De parken in de buurt zijn:

Wasfabriek D’Hooghe en Pogano
Ook ter hoogte van de oude wasfabriek D’Hooghe en van het nieuwe woonproject Pogano (Portus Ganda Nova), langs de Jacques Eggermontstraat, komen er langs de Schelde nieuwe stukjes groen. Momenteel worden daarvoor de plannen gemaakt.

Edward Pynaertkaai
De rubberfabriek Metzeler werd gesloopt. Alleen de fabrieksschouw en het Manchestergebouw,waar lofts komen, bleven staan. Achter de geplande nieuwbouw langs de kaai is een stadspark gepland. Een nieuwe brug moet zorgen voor de verbinding met Ledeberg. Deze werken zitten nog in de planningsfase.

Keizerpark
Het Keizerpark is nu nog een werf. Binnenkort zal een tweede nieuwe fietserbrug de
Sas- en Bassijnwijk doorheen het heraangelegde Keizerpark met het stadscentrum verbinden. In het Keizerpark blijven alle grote bomen staan. Het park wordt heringericht met grastaluds, speel- en zitzones en basketen skateterreinen. Dit project zal normaal tegen de zomer van 2008 rond zijn.


Scheldekaai
De groenaanleg bij de Sas- en Bassijnwijk,inclusief het speelterrein bij het JOC en de groenstrook in de Bassijnstraat, is zo goed als rond.

Arbedpark
De aanleg van het Arbedpark is bezig. Het recreatieve deel van Arbed Noord, tussen de Schelde en de Kerkstraat, wordt in verschillende niveaus aangelegd. Binnenkort wordt een fietstunnel ingericht onder de spoorwegbrug en Gentbruggebrug. In de nabije toekomst komt ook de parkzone Arbed Zuid, aan de oude Brusselseweg, aan de beurt.

Gentbrugse Meersen
Ons ritje eindigt in de Gentbrugse Meersen, die een van de vier grote Gentse groenpolen moeten worden. Recreatieve boszones zullen er overgaan in een open riviernatuurpark. Momenteel koopt de Stad vooral gronden aan. Volgend werk wordt de inrichting van de toegangszone en het heempark. Die liggen bij het E17-viaduct, tussen de Braemkasteellaan en de Emiel Van Swedenlaan. De deelgebieden, zoals het Frans Tochpark, het Rattendaelepark, de volktuinen, het Dienstencentrum en sporthal Driebeek, vormen nu een lappendeken van geïsoleerde stukjes groen. Deze versnipperde puzzel moet evolueren tot een logisch parklandschap. In deze zone zullen veel bezoekers de auto parkeren en hun wandeling beginnen. Streefdatum? Binnen enkele jaren, hopelijk. Maar je kan er nu ook al eens gaan wandelen natuurlijk, net zoals in de rest van het gebied.

Geen opmerkingen: