vrijdag 27 februari 2009

keizerveststeeg op facebook

Jahaaaa. We zijn mee met onze tijd! Nu zijn we (de keizerveststeeg facebook groep) ook terug te vinden op gezichtsboek!
Sluit je ook aan en wees vrienden van elkaar.



Wat de voordelen zijn moet ik nog ontdekken, maar er staan vast spannende avonturen voor de deur. Alle suggesties zijn welkom!

Tot op facebook!

woensdag 25 februari 2009

vrienden van de keizervest (25): Erika

Ik voeld ein delucht dat het groot tijd was om het zot geval van de keizervest op u los te laten. Daarom ben ik fier u Erika Devisscher voor te stellen! De informatie is ietwat achterhaald want ze werkt nua ls financiele butler (of zoiets) in een bedrijf dat ze zalig vindt. Dus tenzij het een job is die ervoor zorgt dat ze een financiële butler kan permiteren zit ze wel goed denk ik. maar vraag het haar vooral zelf!!! Ze is goed in vettig lachen en haar favoriete eten is jenever. Maar lees gerust zelf! Het ware nuttig dat u het scherm laat waar het staat en gewoon op de figuur klikt om te vergroten.

vroeger wast beter (25): brug aan de schelde



Een fot van 27 mei, 1919. De bouw van de brug over de Schelde iets verder van ons in het verlengde van de keizervest. De hedendaagse brug is nog dezelfde maar is rood geschilderd. De treinen die van het Dampoortstation komen of ernaar toe gaan passeren erover.

keizerveststeeg en omgeving (16): wooncomplex 't KLooster

Tijd voor een kennismaking met de vrienden van de krevelstraat, die ook een ingang hebben aan de keizervest. Het betreft het oude klooster (xaar hier al vroeger iets over verscheen)waar nu een gigantische nieuwbouw en dito kraan voorstaat. W elijken wel een immobiliënkantoor...

Ziehier de info van op www.jeram.be

Krevelstraat 21 A1
9000 Gent
Slaapkamers 1
Opp. 89 m²
Omschrijving Prachtig loftappartement in het wooncomplex “’t Klooster” in Gent-centrum. .

Het app. ligt op het gelijkvloers van een volledig gerenoveerd slotklooster met kapel. Het hele complex ligt in een binnenkern, verscholen achter de huizenrijen aan de straatzijde. Tussen de gebouwen is er een patio en het klooster beschikt over een grote tuin, die deels werd ingericht als parking. Bovendien zijn de 2 toegangen tot het complex afgesloten met een elektrisch hek zodat de binnenkern steeds veilig afgesloten blijft.


Het historisch kader, de geborgen en centrale ligging van het wooncomplex ’t Klooster geven de bezoekers onmiddellijk een apart en veilig gevoel. Het architecturale uitzicht, de conceptuele aanpak en indeling maken van het geheel iets unieks.

Het loftapp. bestaat uit 1 grote ruimte, die dankzij haar uitgesproken rechthoekige vorm en de grote, smalle ramen de sfeer van de oorspronkelijke kloostergang oproept Tegen de zijkant werd een kastenwand geplaatst die als berging gebruikt wordt. In deze kastenwand is een grote nis uitgespaard zodat er plaats is voor een bureau. (UTP/tel. aansluiting is voorzien) Verder is er een afzonderlijke badkamer met een douche, een hangtoilet, een lavabo met lavabomeubel en grote spiegel en een aansluiting voor wasmachine en droogkast.
De slaapruimte is van de leefruimte gescheiden door een vast TV-meubel. Ook aan de kant van de slaapruimte is er een aansluiting voor een TV-scherm.
Aan de andere kant is er een open keuken die ingericht is met een vitrokeramische kookplaat, ladedampkap en spoelbak. Er zijn uitsparingen voorzien voor een vaatwasmachine, ijskast en losse toestellen.
Het geheel wordt verwarmd met een condensatie gaswandketel en radiatoren.

Parkeren kan binnen het beveiligde complex en er is een gemeenschappelijke fietsenberging.

Prijs 670

gentsche lollekes (2)


Komt er nen Tsjech bij den uugmiester. Die wijst hem op een koarte op
de muur de regel: C Z W X N Q S T A C Z

"Keunde gij da leze?" vroagt hij.

"Leze?", zegt den Tsjech,"Ah, 'k kenne diene vent tzelfs!"


(wederom met dank aan gisella of rachida)

vrijdag 20 februari 2009

6, 7, 8 en 9 maart: karnaval Ledeberg


Vrijdag 6 maart 2009

20u
17de PLATEAUSHOW met Ledebergse karnavalgroepen en met gastoptreden van de Biebricher Waden, een mannenballet uit Wiesbaden (zusterstad van Gent)

Feestzaal Dienstencentrum Gentbrugge - Braemkasteelstraat

Zaterdag 7 maart 2009

15u
24ste KARNAVALSTOET

Algemeen thema : "Diversifieste"

met deelname van verschillende muziekkorpsen

Start Ledebergplein. Parcours langs de voornaamste straten van de deelgemeente.

19u
VERKLEDE KROEGENTOCHTEN en ANIMATIE

Zondag 8 maart 2009

14.30u
KINDERKARNAVALNAMIDDAG met Kindertheater JEUK

DE GROTE JAN PLADIJSSHOW
i.s.m. Jeugdpunt Ledeberg en KSJ Ledeberg

Parochiale zaal Ledebergplein

15u
DIVERSIFIESTE-SPELLEKES voor Ledebergse Karnavalgroepen

Ledebergplein

19.30u
BOTERWORP

Café Bristol (Botermarkt - Hundelgemsesteenweg)

20u
Feeërieke FAKKELTOCHT

Langestraat - Hovenierstraat - Ledebergplein

20.15u
Feestelijke POPVERBRANDING & VUURWERK

Ledebergplein

Maandag 9 maart 2009

14u00
RONDGANG VAN DE TRAVO'S

19u
GEZELLIGE AFSLUITER

DAG VAN DE LEVENDE LIJKEN

Zaal Excelsior (Brusselsesteenweg)

Gaan we zaterdagmiddag naar de stoet gaan kijken met het steegske?

vroegerwastbeter (24): oude brusselsepoort



Op de foto als je naar rechts gaat over de brug ga je richting Gentbrugge, de straat aan de linkerkant van de fotograaf is de keizervest. (denk ik)

gentsche lollekes (1)

Ne man es aan 't eten en hij muust mij doar nu toch ne klak mayonaise
op zijne schune plastron en zijn ves hende...

"Potverdeekelinge," zegt hij "'k zie der were uit gelijk een virken..."
- "Joag," zeg zijn vrèwe, "en g'hèt gemuust uuk...."


(met dank aan gisella of rachida)

donderdag 19 februari 2009

keizerveststeeg en omgeving (15): eethuis de fobie

Na enkele maanden zonder fobie... Is de nieuwe gearriveerd. Ik ben er nog niet gaan eten, maar het interieur trekt me niet echt aan. Persoonlijk had ik een voorkeur voor de oude fobie, met de schitterende toog. Prijzen zijn democratisch naar Gentse normen. (10 euro voor een spaghetti).


Eethuis De Fobie, gelegen nabij het Zuid, bevindt zich in een pand dat dateert voor 1830. De authentieke gevel heeft nog een grote opknapbeurt nodig maar binnenin werd ingrijpend verbouwd sinds 2008 en ook aan de kaart werd gesleuteld:

U kan nog steeds bij ons terecht voor lekkere pasta's en gezonde salades maar ook een stevig stukje vlees van de beste kwaliteit (met handgesneden frietjes geserveerd), moussaka met lamsgehakt en een zachte risotto hebben een plaatsje gekregen, net zoals enkele originele aperitiefhapjes en klassieke desserts. Regelmatig wisselende suggesties geïnspireerd op de seizoenskeuken bieden een mooie aanvulling.

In de zomer verwelkomen wij U graag op ons binnenterras. Wegens het beperkte aantal plaatsen, zowel binnen als buiten, raden wij wel aan te reserveren en mensen die 's middags weinig tijd hebben, raden wij ten zeerste aan hun bestelling voor 11 uur 's morgens telefonisch door te geven. Al onze gerechten zijn huisgemaakt en worden met de grootste zorg bereid en moeten de tijd en aandacht kunnen krijgen die ze verdienen.

Tot binnenkort, Ann en Steve
(info: http://www.eethuisdefobie.be)

vrijdag 13 februari 2009

foto's nieuwjaarsreceptie sint baafs (2)



Vrienden van de keizervest (24): Fran Maes

Wederom wordt u om de oren geslagen met een nieuwe vriendin van de keizervest. Deze maal komt Fran Maes aan de beurt.Ze woont samen met haar mama in de 86 en heeft een zeer mobiel vriendje die we ook met plezier in de steeg zien. Voor meer nuttige informatie, kijk zeker naar haar blaadjen. Liever geen uitpuilende oogjes: druk met het pijltje van uw muis op de figuur om te vergroten...

keizervest by night

Aan de rechterkant van de foto zie je de keizervest in al zijn nachtelijke schoonheid. De fotograaf bevindt zich vlak voor het COtton Island project op de E Pynaertkaai en kijkt in de richting van de heuvelpoort en de afrit van de E17.Jammer dat onze cité er nét niet op staat. Misschien een idee voor als ik ooit een camera heb.
Foto komt van gentblogt, foto van de dag (auteur ben ik vergeten, excuses).

donderdag 12 februari 2009

indische groeten

méér babygeluk!

Hey buren,

mijn broer is vorige woensdag 04/02 fiere papa geworden ve flinke zoon (1e kindje) genaamd Yamin..50cm 3.620 kg

mama en papa én zoontje-lief stellen het super goe en ik ben dus voor 3e maal tante geworden

Tante Chida

xxx