donderdag 19 februari 2009

keizerveststeeg en omgeving (15): eethuis de fobie

Na enkele maanden zonder fobie... Is de nieuwe gearriveerd. Ik ben er nog niet gaan eten, maar het interieur trekt me niet echt aan. Persoonlijk had ik een voorkeur voor de oude fobie, met de schitterende toog. Prijzen zijn democratisch naar Gentse normen. (10 euro voor een spaghetti).


Eethuis De Fobie, gelegen nabij het Zuid, bevindt zich in een pand dat dateert voor 1830. De authentieke gevel heeft nog een grote opknapbeurt nodig maar binnenin werd ingrijpend verbouwd sinds 2008 en ook aan de kaart werd gesleuteld:

U kan nog steeds bij ons terecht voor lekkere pasta's en gezonde salades maar ook een stevig stukje vlees van de beste kwaliteit (met handgesneden frietjes geserveerd), moussaka met lamsgehakt en een zachte risotto hebben een plaatsje gekregen, net zoals enkele originele aperitiefhapjes en klassieke desserts. Regelmatig wisselende suggesties geïnspireerd op de seizoenskeuken bieden een mooie aanvulling.

In de zomer verwelkomen wij U graag op ons binnenterras. Wegens het beperkte aantal plaatsen, zowel binnen als buiten, raden wij wel aan te reserveren en mensen die 's middags weinig tijd hebben, raden wij ten zeerste aan hun bestelling voor 11 uur 's morgens telefonisch door te geven. Al onze gerechten zijn huisgemaakt en worden met de grootste zorg bereid en moeten de tijd en aandacht kunnen krijgen die ze verdienen.

Tot binnenkort, Ann en Steve
(info: http://www.eethuisdefobie.be)

Geen opmerkingen: