woensdag 18 november 2009

Gentse Museumnacht

Wij gaan al (kaatje, pieter, joke, jeroen, sara, pieter², ...) wie gaat nog mee cultuur opsnuiven. Tis gratis!

Op donderdagavond 3 december 2009 rollen 9 Gentse musea uitzonderlijk de rode loper uit voor de derde editie van de Museumnacht.

Het publiek kan er gratis binnenlopen om te genieten van de vaste collecties, de tijdelijke tentoonstellingen en tal van bijzondere activiteiten. De deelnemende musea zijn het S.M.A.K., De wereld van Kina, Kunsthal Sint-Pietersabdij, Het Huis van Alijn, het STAM, het Museum Dr. Guislain, het MIAT, het Museum voor Schone Kunsten (MSK) en het Design museum Gent.

Hun deuren blijven open van 18 tot 1 uur. De Museumnacht (After)Party start om 22 uur en vindt plaats in de nieuwe gebouwen van het KASK (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) op de Bijloke site.

Een aantal musea kijken over de grenzen heen en belichten een andere cultuur. Het MSK, het S.M.A.K. en Kunsthal Sint-Pietersabdij brengen China en het Midden-Oosten dichterbij. Het Design museum Gent toont Tsjechië in al zijn facetten en in De wereld van Kina krijg je het warm van de Afrikaanse ritmes.

In Het Huis van Alijn, het MIAT en het STAM staan respectievelijk geëngageerd filosoof Jaap Kruithof, etser, lithograaf en drukker Armand Heins en het geheugen als waardevol vermogen op het programma.

Kortom, de Gentse Museumnacht brengt voor ieder wat wils en is een must voor elke cultuurminnende nachtvlinder.


MEER INFO OP www.gent.be/museumnacht

Geen opmerkingen: