maandag 4 mei 2009

de keizerveesten: HET VERSLAG

Het plezier van de keizerveesten begon al vrijdag. Na een plezante voorbereiding en een tegenvaller die creatief denken vergde (gebrek aan camionette); kwam alles perfect op tijd in orde.

Op zaterdag kwam iedereen voorzichtig naar buiten gekropen. De echte voorbereidingen begonnen. Het stro (dank aan papa De Koninck!)werd sfeervol rondgestrooid. De balen werden over 'onzen hof' verdeeld. (Respect voor Siska die haar allergie overwon, dank aan Tom voor de waarschuwing.) Na een goed geprobeerde maar mislukte ontsnappingspoging werd Gregoria toch gedwongen haar als kip te verkleden (dank aan papa de Vuyst!). Dankzij verkrachte eenden van de bewoners met koerke werd Gregoria in Klaas' armen gedwongen. Ons excuses voor de internationale bezoekers die waarschijnlijk raar keken als een man in middeleeuws kostuum door hun huis crosste. De vijf gentse leeuwen werden trots uitgehangen (dank aan Dienst Feestelijkheden, Stad Gent!), de dames maakten van de groene poort een waar kartonkasteel (bedankt dames!. Ook de vlagjes werden kriskras over de koer gespannen, waarbij vooral de ecologische drietandvlagjes opvielen (dank tom, wim en andere vlagjesmakkers!). Verder zorgden de wapenschilden en de aangepaste klederdracht (dank citoyens) voor een prachtige sfeerzetting. Verder zorgde bart (Dank aan papa Vic)voor een prachtig geïnstalleerde muziekinstallatie.

En het feest kon van start gaan, de brunch werd klaargezet, iedere bewoner zorgde op hun manier voor een prachtige aanvulling op het rijkelijke buffet. Pieter (dankjewel Pieter 'nul punten' broeckaaert!)ging om onze bestelling van Luc (danku bakkerij van hecke!) en overdonderde de tafel met croissants, pistoleetjes en broden die op de kloeke borsten van onze dames werden gesneden. Iedereen at zich quasi ziek. Net lang (eigenlijk héél kort) daarna opende pieter het drinkgelag met gevleugelde én veelzeggende woorden: "Gog, zo'n Gruutje...". De eerste pinten gebaseerd op een middeleeuws recept van de enige echte stadsbrouwerij (dankuwel GRUUT!)werden binnengegoten. Dit in stijl natuurlijk, Klaas zorgde voor aangepaste bierpotten (dank aan KSA Vichte!).
Enige tijd later vatten de volksspelen (Danku Bart en stad gent!)aan na een oefenronde... Uiteindelijk was iedereen een kampioen, de één al meer dan de ander. Jochen verzekerde zich van de eindoverwinning door een monsterscore in één onderdeel. Carla was de winnaar des dames. De verliezers worden niet vermeld maar hebben andere kwaliteiten. Klaas wordt bedankt voor zijn schitterende wedstrijdcommentaar, micro's en Klaas blijven een bijzondere combinatie. Tijdens de pauze van de volksspelen werd het dessertenbuffet geïnstalleerd. Luc schonk ons twee emmers euhm dings en dit werd aangevuld door desssertjes allerhande (een kleine greep uit mijn herinneringen: fruitsalade, chocolade en fruit, chocoladetaart, chocolademousse, koekjes, iets vré lekker van eva met peer, enz enz!). Vooral de dag nadien (en na een weinig mengen) bleek ook de rijstpudding en vla van Luc héérlijk. Ondertussen werd ook al druk genipt van de roomer glazen (danku carla en roomer!)? Vanzelfsprekend bleef de gruut vloeien. De 33'ers smaakten vooral naar meer en Cindy Lauper zei het al toen ze zich versprak 'blondes have more fun'. (Ik heb het over het bier, dus geen angst niet blondines jullie zijn ook çava).
Niet lang daarna begon de spanning op de bouwen voor het optreden van Nico, maar eerst werd de bbq aangestoken (dank aan de stokers!) en het smullen kon beginnen en dat onder welbevinden van Piet Huysentruit, al deed hij wat uit de hoogte. Het vlees smaakte overheerlijk (danku kwaliteitsslagerij Burms!), de worsten waren een populair verzoeknummer. De groenten en andere vleesaanvullers werden wederom door gemeenschappelijke krachten veroorzaakt. En al.
Maar toen...toen...toen..moest àlles nog beginnen.
Rond negen uur kwart (echte artiesten zijn altijd wat later) begon het échte feest met Nico meeseman (www.ambiancemetnico.be, zie ook later filmpjes op de site). Hij was echter niet alleen gekomen, ook Ali Baba en Slurfie maakten er een waar feest van. De citéé was aan het shaken dat het niet schoon meer was. Zelf Jochen kon er niet van blijven stil zitten (danku Jochen!). Iedereen herinnert zich de vele toppers: de medleys, brandend zand, en vooral het ABC lied, wat menigen nog in hun hoofd hoorden tollen bij het slapen gaan en het ontwaken. Vooral jonkvrouwe Dekelver ontpopte tot een grote fan en kon er maar niet genoeg van krijgen. Haar bloem bloeide open op de dansvloer, net als die van de andere citoyens. Dankzij Bart ging er technisch bitter weinig fout! (danku nico en bart!) DANKU SLURFIE EN ALI! Het feest ging door onder iets gedemptere sferen met Bart die zijn foute maar echt goeie singles had meegebracht, die hij naadloos na elkaar draaide (danku bart!). ook de exciteers zagen dat het goed was. Zelf de buren van op het gelijksvloer van de appartementen stak goedkeurend haar duim op.
Gezellig keuvelend met gruut en andere drankjes werden de feesten afgesloten...

Het was zalig, we maakten er samen iets memorabel van! DANKU!

(vul het verslag gerust aan met eigen bevindingen!)

Geen opmerkingen: