woensdag 29 oktober 2008

fietsbult en het keizerpark

(integraal overgenomen van http://fietsbult.wordpress.com/, zie daar ook meer foto's)
Peanuts
14 oktober 2008
Gisteren kwam ik vroeg naar huis om deze fietsbult te fotograferen:

Geduld is een strikte noodzaak voor wie de evolutie van deze werf bekijkt. Na jààren geduld liggen de 2 bruggen in het Keizerspark op hun plaats, en nadert de parkaanleg z’n eindfase. Het pleit voor de schepen van de groendienst dat hij deze zomer de bruggen (en het stukje park ertussen) bijna manu militare liet openstellen, zij het op z’n Belgisch. Op z’n Belgisch wil zeggen: een officiële grijze zone. De verbodssignalisatie blijft staan. De durvers effenen het pad. Na een poosje volgt - behalve de regelfreaks - alleman in hun spoor.

Grappig : er staat slechts signalisatie op 3 van de 4 parktoegangen. Logisch ook: toen de Keizersparkwerf startte was er nog maar 1 brug. Minder grappig: het zijn 2 bottlenecks. En hoe leer je je kinderen waarvoor die verkeersborden dienen? Een vriend die vlakbij de werf woont vertelde me dat de brug niet door het park aangevoerd is, maar langs de Fransevaart. Er was dus geen reden om deze parkwerf zò lang stil te leggen.
Turn the page. De bruggen liggen er, en worden intens gebruikt, verbazend intens zo bleek gisteren en vandaag. Of zoals ik leerde van de directeur mobiliteit: “Infrastructuur trekt gebruikers aan“. Nu nog wat afwerking, want er is nog een ferme fietsbult weg te werken:
Deze man kon de bult aan. Hij sprong, en heeft dikke banden. Deze iets minder:(zie foto's op oorspronkelijke sit, 85) Kijk naar de band: dat wiel zal niet lang recht blijven. De massa (en ik) gebruikt er het voetpad.
Sommige klusjes zijn peanuts. Deze bult wegwerken is 1 dag werk (allez, pak nu 2 dagen) voor 2 man, en genot voor honderden fietsers per dag. Na de schepen van mobiliteit, de schepen van de groendienst en de minister van openbare werken is het nu aan de schepen van openbare werken om wakker te worden. Jammer dat hier niet geanticipeerd wordt, het zou flink wat gevloek vermijden. Of zijn die gele blokken een teken van goede wil? Hopelijk wordt de politie hier niet wakker…want een voetpad…is een voetpad. Of telt hier het gezond verstand?

Geen opmerkingen: