dinsdag 30 juni 2009

werken in de sint lievenspoortstraat

Volgens een zeer betrouwbare bron (Burms) zouden de werken tot 3 juli duren...
Er wordt gewerkt aan de tram ter hoogte van de Broodpoort.
Alle zelfstandigen blijven bereikbaar, enkel een pokke ommetoer om in de brusselse steenweg te geraken.

Chlo¨& Staf blijven verrassen!



Het derde deel!
Klik op de figuur om alle nuances te ontdekken!

R4 aansluiting sint lievenspoort


R4 'rond' in het zuiden tegen 2014

Vlaamse regering keurt bestek goed van 69 miljoen

Gent - Tegen 2014 kan je tussen de Heerweg Noord in Zwijnaarde en de Guldensporenlaan in Merelbeke gewoon op de R4 blijven rijden. Dat dat ontbrekende stuk R4 na jarenlang palaveren dan toch zal worden aangelegd, is goed nieuws voor AA Gent dat het toekomstige Arteveldestadion een stuk bereikbaarder ziet worden, maar ook voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein van het Eilandje.
De Vlaamse regering gaat onderhandelen met drie groepen aannemers die nog overblijven als kandidaat om het ontbrekende stuk R4 ten zuiden van Gent aan te pakken. Daarvoor keurde de regering een bestek goed van 69 miljoen euro.
Het project van de R4 Zuid bestaat uit de aanleg van het zuidelijke deel van de R4 in Gent en Merelbeke (zie het plan hieronder). De weg zal bestaan uit twee rijstroken (eenrichtingsverkeer richting Merelbeke) en een pechstrook.Voor de fietsers komt er langs het hele traject een fietspad, gescheiden van het autoverkeer.
Normaal gezien zal de uiteindelijke aannemer einde 2010 worden aangeduid, zodat de werken in 2011 kunnen starten. Die zullen 3 jaar duren, zodat tegen 2014 het traject van de R4 zal zijn uitgebreid met wat u hieronder in het rood getekend ziet.
'Ik ben zeer verheugd dat we vandaag een belangrijke stap vooruit gezet hebben voor de aanleg van de R4 Zuid,' zegt minister Crevits. 'De selectie van de aannemers en de goedkeuring van het bestek betekenen dat er binnen twee jaar gestart wordt met de werken. Na vele tientallen jaren van plannen maken hebben we zo eindelijk uitzicht op de effectieve aanleg van dit ontbrekend stuk weg! Ik ben ook verheugd dat Vlaamse aannemers elkaar vinden voor de realisatie van de missing links.'


Bij de werken wordt de R4 eerst doorgetrokken van de Heerweg-Noord naar het Scheldekanaal. In die eerste fase wordt er ook een nieuwe, bredere brug gebouwd over de Schelde, tussen de Nieuwe Scheldestraat en de Ottergemsesteenweg-Zuid. De huidige Ringvaarbrug wordt dan afgebroken. Tezelfdertijd zal de Nieuwe Scheldestraat een in- en uitrit krijgen naar de R4 met een rotonde.
Er komt ook een uitrit vanaf de E17/B401 komende vanuit Gent-Centrum naar de R4-binnenring. Op die manier zal je vanaf de Sint-Lievenspoort snel op de R4 zijn, zodat er minder verkeer over de kleine stadsring zal moeten rijden.
In een tweede fase wordt er gewerkt tussen het Scheldekanaal en Merelbeke. Daarvoor worden er bruggen gebouwd over het Scheldekanaal en de Tijarm en een tunnelkoker onder de Hundelgemsesteenweg. Het is in deze fase dat de aparte in- en uitrit naar het Eilandje in Zwijnaarde wordt gebouwd. Daarvoor komt er een rotonde.
Ook het hele complex in Merelbeke waar de R4-Oost nu aansluit op de E40 - en waar de R4-Zuid dus bij komt - zal grondig worden hertekend.


(bron:de gentenaar)

dinsdag 23 juni 2009

Het meest gehate standbeeld van Gent?

GENT - In het Zuidpark heeft het standbeeld De Stervende Gladiator een vierde aanslag moeten verduren. Deze keer werd de dappere strijder beroofd van zijn zwaard.

Het standbeeld, dat de laatste levensmomenten uitbeeldt van een gladiator uit Romeinse tijden, is blijkbaar geen eeuwige rust gegund. Het opschrift Ave Caesar, morituri te salutant staat dan wel te lezen op de sokkel, het mag zeker niet gezien worden als een uitnodiging voor de toevallige passant om de sterfscène een handje te helpen. Nochtans is dat wat er sinds 1996 keer op keer gebeurt met het beeld. Toen werd het een eerste keer van zijn voetstuk gehaald door vandalen. In 2004 was het opnieuw prijs, en ging iemand aan de haal met het lemmet van de gladiator. In augustus 2006 werd het zwaard kromgebogen. En nu is het zwaard zelfs helemaal verdwenen.

Ook in 1971 moest het beeld zich al eens gewonnen geven. Toen was de tegenstander van respectabel kaliber. De nieuwe op- en afrit van de autosnelweg zorgde toen voor een gedwongen verhuizing. Pas in 1999 zou het zijn huidige standplaats in het Albertpark vinden. Tussen de bibliotheek en het skatepark staat het dichtbij het vroegere Zuidstation, waarvoor het beeld oorspronkelijk werd ontworpen door beeldhouwer Louis Mast.

Cultuurschepen Lieven Decaluwe weet voorlopig niet goed wat moet gebeuren om dergelijke vandalenstreken te voorkomen. 'Je zou het op een hogere sokkel kunnen zetten, maar het twee meter hoge beeld leent zich daar niet echt toe. Je moet het nog kunnen zien, natuurlijk. Eerst en vooral zullen we de omgeving onderzoeken om te zien of het zwaard daar nergens ligt. Met het zwaard van Jacob van Artevelde was dat ook zo. Een motief kan ik echt niet vinden. Ging het om een flauwe grap? We zullen nu zeker alle pistes onderzoeken. Ook een eventuele verhuizing zal onderzocht worden. Maar daar zal uitgebreid overleg aan vooraf gaan. We mogen niet al te snel toegeven aan dergelijke vandalenstreken', aldus Decaluwe. (frv)

waar mag je parkeren met een bewonerskaarT?




klikken om de figuurtjes groter te maken!

Nico op de gentse feesten

Nog slechts 25 keer slapen tot de Gentse Feesten....
Spahanend!
Naast tal van topartiesten heeft "onze" Nico terecht een plaatsje verworven. hij treedt op 24 juli om 13u30 op op het Frans Laurentsplein in de show 'De Volgspot" van Frans Babbelaar...





vrijdag 19 juni 2009

Cindy wordt journaliste...

Cindy heeft een nieuwe vriendin.
Kan gebeuren denkt een mens dan. WARE HET NIET dat Cindy haar vriendin uit de Sint-Lievenspoortstraat 36 jaar (dat zijn 20 sterretjes minder) in de citéé heeft gewoond voor ze (de steeg, niet de vriendin) herbouwd werd door onze Luc...
Deze jonkvrouwe zal uitvoerig worden geïnterviewd door Cindy.
Spanning allom!

oorzaak van de files voor onze deur?

Verkeer rond Gent staat stil
WERKEN > FILES > ONGEVALLEN
GENT - Een week na het zware ongeval op de E17 waarbij negen vrachtwagens betrokken waren, was het gisteren opnieuw prijs. Een vrachtwagen reed ter hoogte van de werken in Zwijnaarde in op een file. Er viel één zwaargewonde.
Gisteren omstreeks 13 uur waren bij een zwaar verkeersongeval ter hoogte van de verkeerswisselaar in Zwijnaarde drie vrachtwagens betrokken. 'Het was een typische kop-staartaanrijding', zegt Tom Iliano van de verkeerspolitie. 'Twee vrachtwagens stonden omwille van de werken stil in de file en een derde vrachtwagen reed op hen in. De bestuurder van de eerste vrachtwagen werd door de klap uit zijn cabine geslingerd en kwam op de snelweg terecht.' Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het UZ Gent, maar verkeert intussen niet meer in levensgevaar. De rijbaan was een tijdlang versperd. Veel dergelijke ongevallen gebeuren vaak ter hoogte van werkzaamheden en daar heeft de E17 de laatste tijd bijzonder vaak mee te kampen. Nog maar net zijn de werken aan de geluidsschermen in Beervelde in beide rijrichtingen afgesloten of er zijn al weer nieuwe werken gestart aan het knooppunt Zwijnaarde. Tegelijkertijd voert men momenteel ook herstellingswerken uit aan het wegdek op de E17 tussen Destelbergen en Zele in de richting van Antwerpen. De verkeerswerken volgen elkaar dus in ijltempo op.Dat is ook mobiliteitsorganisatie Touring niet ontgaan. 'Dinsdag zaten we voor deze problematiek nog samen met minister Hilde Crevits', zegt Touring-woordvoerder Danny Smagghe. 'De werken gebeuren te kort op elkaar en moeten veel beter op elkaar afgestemd worden. Door de lange vorst valt alles nu zowat samen, maar men moet dit toch zoveel als mogelijk beperken. De hinder wordt te groot.'Bij het ongeval gisteren waren drie buitenlandse vrachtwagens betrokken. 'Ik kan me niet uitspreken over deze specifieke kwestie', zegt Smagghe, 'maar het valt op dat buitenlandse chauffeurs vaak betrokken zijn bij ongevallen. Dat komt omdat zij de signalisatie niet altijd begrijpen. De Vlaamse wegcode bepaalt immers dat de signalisatie in het Nederlands moet gebeuren, maar daar kan misschien verandering in komen. Minister Crevits wil nagaan of de signalisatie met duidelijke, universele pictogrammen en eventueel ook in het Engels kan gebeuren. Dat zou de situatie misschien verbeteren.'
bron: de gentenaar

volledig OFF the record

Een te vette schijf om het niet wereldkundig te maken.
Wereld, geniet!
World, enjoy!
La terre, ...euhm...

dinsdag 16 juni 2009

Nico @ Charlatan

Nico @ Charlatan

Nico @ Charlatan:

poëzie via rachida

Er zal altijd iemand slimmer zijn.
Hun huis zal groter zijn.
Ze zullen in een grotere auto rijden.
Hun kinderen zullen het beter doen op school.
En hun man zal meer klusjes klaren in huis.
Dus laat het gaan, en hou van jezelf en je omstandigheden.
Denk er eens over na.
De mooiste vrouw van de wereld kan de hel in haar hart hebben.
En de meest gewaardeerde vrouw op je werk, kan misschien geen kinderen krijgen.
De rijkste vrouw die je kent -ze heeft de auto, het huis, de kleren- is misschien vreselijk eenzaam.


Dus, hou van jezelf.
Hou van wie je nu bent.
Zeg tegen jezelf: "Ik ben te gezegend om gestresst te zijn."
Wees gezegend dames, heren.
"Voor de wereld ben je misschien slechts een persoon, maar voor 1 persoon,ben je misschien juist de wereld."
Stuur dit door aan alle fantastisch sterke vrouwen of mannen die je kent....Ik heb dit net gedaan.

dankje rachida!

vallende sterren gemeld


Sara is onlangs geflitst in de Sint-Lievenspoort. Je mag daar maar 30 en er stond een ongemarkeerde wagen met mobiele flitster (zo bleek uit de boete). Weze gewaarschuwd... ter aanvulling onderstaand artikel uit het nieuwsblad van december 2008.



Sint-Lievenspoort klaagt over laagvliegers



GENT - De bewoners van de Sint-Lievenspoortstraat vinden dat er nog altijd te snel wordt gereden in hun straat, meldde gemeenteraadslid Annelies Storms (Vl.Pro) aan schepen Karin Temmerman (SP.A). 'In een paar jaar tijd zijn er zeker al vijf auto's beschadigd geraakt doordat mensen er uit de bocht gingen en tegen de dwarsgeparkeerde autorij aan vlogen.' Dat dwarsparkeren is er echter juist ingevoerd om de straat wat smaller te doen lijken en de snelheid te remmen.
'Daarnaast zijn er al snelheidsremmers', zei Temmerman. 'De Sint-Lievenspoortstraat is ook een zone-30.' De schepen beloofde om te vragen om er een tijdlang een preventief snelheidsbord te plaatsen. Zo'n bord zegt bestuurders niet alleen dat ze te snel rijden, maar registreert ook objectief hoe snel er precies gereden wordt. (tod)

kort nieuwtje


Onze verslaggever ter plaatse (W.Raes) meldt ons het volgende nieuwtje, heet van de naald.


Het voormalig café "De Wapens van Antwerpen" uit de Sint-Lievenspoortstraat, heeft nieuwe uitbaters gevonden en noemen de herberg gepast "de Wapens van Gent". Aan de smaak van de nieuwe zelfstandige buren moet alvast niet getwijfeld worden. Behalve de naam van de café en de plaats (enkele huizen verder van de Prima) is meer informatie ons onbekend...

vrijdag 12 juni 2009

De hel van de sint lievenspoort.

Tramlijn 4: Uw krant deed de test

Onze redactie nam voor u de proef op de som. Journalist Sam Truwant kocht gistermiddag een kaartje voor tram 4. De rit op de, volgens verzekeringsmaatschappijen, bijna gevaarlijkste route van Vlaanderen, leverde een aantal opmerkelijke vaststellingen op.
De Opgeëistenlaan is zonder twijfel een ware beproeving voor de tramchauffeur. De ene oversteekplaats volgt de andere op, en advocaten zijn vaak zó diep in hun dossiers verzonken, dat ze nalaten links en rechts te kijken. Aan de Muidebrug ligt een net iets te scherpe bocht, die onze chauffeur ook net iets te snel neemt. Ik moet toegeven: daar kan ik me nog maar net staande houden. Gelukkig hield ik het tijdens mijn middaglunch bij boterhammetjes met een glas water. Even later last de trambestuurder - noodgedwongen - een pauze in. In de Sleepstraat is het immers aanschuiven geblazen. Dat de tram hier geen enkel autobumper raakt, vind ik nog altijd een klein mirakel. Het is nu bijna vijf uur. Spitsuur dus. De tram raakt voller en voller, mijn adem wordt korter en korter. Ik sla nog even een praatje met mijn buurman, vraag hem wat hij van de rit denkt. En ik kan je geruststellen: hij én de andere passagiers zijn helemaal niet gevaarlijk. Even overstappen voor de werken aan de Korenmarkt en dan richting Moscou. Een ongeluk wordt deze keer vermeden, maar toch beleeft de chauffeur hier wellicht het tweede, échte stressmoment van de dag. De veel te drukke doorgang aan de Sint-Lievenspoort is hels. Eindconclusie: deze rit is niet altijd een plezier, maar laat ons wel wezen: u kan nog altijd met een gerust gemoed de tram nemen.

bron: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=RN28BB4H

klaas en chloë: deel twee van het kunstproject


woensdag 10 juni 2009

tekentussenstand

Klaas= 14 (oa op zijn gat, smteek noem ik dat)
Siska= 9
Pieter=2
Sara=0
Tom=0


Bericht van een bezorgde en übergrappige mama:


Op 10 juni 2009 10:44 schreef vera naessens het volgende:
in de Wibra kun je een tekentang kopen, dat is geen tang om beter te kunnen tekenen; maar een tang die teken 'veilig en pijnloos' zou verwijderen! :-)