dinsdag 30 september 2008

De keizerveesten (2): concept

In wat volgt leest U het gevolg van een avondje brainstormen met enkele bewoners op donderdag jongstleden. Deze tekst werd gebruikt om de jury van wijk aan zet een idee te geven wat we voor ogen hebben. Hiervan kan nog serieus afgeweken worden, maar het toont toch al aan wat we mogen verwachten.

"Op zondag twee mei zal de keizerveststeegbewoner in het hartje van een middeleeuwse cité ontwaken. Met nog wat slaap in de ogen openen ze de schamele deur van hun stulpje en kijken naar buiten. De cité ligt vol vers stro en strobalen en er loopt een kip rond. De dakgoten zijn omgevormd tot kantelen en aan de gevels hangen kleurrijke wimpels. Een belleman luidt de middeleeuwse dag in. Alle buren dragen de traditionele kledij en begeven zich in de richting van de brunchtafel. Op deze tafel vindt men een waar feestmaal dat bestaat uit waaier van spijzen bereidt door elke deelnemende bewoner. De feestdis is aangevuld met wat toepasselijke dranken, zoals Keizer Karelbier in stenen kruiken. De vlierbloesemdrankjes van een ambachtsman in de buurt zorgen voor de kers op de taart. Na de lekkere maaltijd volgt een ludieke volksspelennamiddag: sjoelbakken, emmertje kak, petanque, darts, zaklopen, enz geeft de bewoners de kans om aan te tonen uit welk hout ze gesneden zijn. De avondt wordt afgesloten met een kroes Lousbergbier en een optreden van de ministreel Nico tussen de brandende vuurkorven. Uiteindelijk kiest de jury de citéékeizer van dat jaar."

vrienden van de keizervest (15bis) : Christel Raes

Op de valreep!!! Net voor ze andere oorden opzoeken met hun jonge spruitje. Ziehier een persoonlijke beschrijving van haarzelf (het gaat over de mama van Vic dus) voor de bevalling, misschien zou ze nu bij hobbies kindjes schrijven laten noteren... Wij presenteren u trots Christel Raes (geen familie van Wim Raes). Indien u niet graag met een loep het scherm zit te bestuderen kan u op de figuur klikken om die te vergroten.

maandag 29 september 2008

vroegerwastbeter(16): Lousberg

Het oude instituut aan de Loesbergskaai. Dit was vroeger zowel een hospitaal als een opvangcentrum voor prostitués. Nu zijn er tal van overheidsdiensten gevestigd waaronder ook binnenkort Buurtwerk Macharius-Heirnis-Scheldeoord waar ondertekende acht maanden heeft gewerkt. Nu is de gevel ook voorzien van een mooie glazen constructie. Dit was tevens het eerste gebouw dat back in the days gebouwd werd aan die kant van de visserij. Al de rest was weide en bouwgrond.

Verslag eerste vergadering rond Wijk Aan Zet

De eerste vergadering zorgde voor een behoorlijke opkomst. Toch nadat ik aantal mensen van achter hun tv sleurde. Jolien en haar vriend Jo stonden trouw op post en waren zelfs op tijd (wat ook wel een beetje téveel van het goede is). Ook Eva en Wim, Klaas, Tom en Siska, Sara, Pieter en Kaatje (EN (na een dreigmail) CARLA BEECKMANS) waren paraat. Na een heuse brainstormsessie kwam volgend voorstel:

Op zaterdag 2 mei gaan in de keizerveststeeg van 'sochtends
tot een uur of tien 's avond
KEIZERVEESTEN
Met als thema: de Middeleeuwen!
Meer specifieke info en mogelijke consultatie van het ingediende dossier voor wijk aan zet volgt nog! Dank voor de vele handtekeningen!
(85)

Nathan basketgod

Sommige nieuwelingen kijken misschien verwonderd op als ze tweewekelijks een immense boom van een jongeling zien passeren in de keizerveststeeg. Op zijn 56 (?) schreidt hij door de citéé vaak met muziek in de oren. Naar ik hoorde een jongen met smaak, want het zou hiphop zijn. Deze sportieve allemansvriend is een begenadigd basketter. Hij speelt voor BBC Falco Gent op een behoorlijk hoog niveau.
Het doet al langer de ronde om eens met het steegje onze sportvriend te besupporteren. Er kwam al snel van trotse Erika een voorstel:

Ik wou je eens laten weten dat Nathan dit weekend moet basketten op zondag 5 oktober om 11:15u. Het zal een thuiswedstrijd zijn (locatie weet ik pas later) en hij moet spelen tegen Okapi Aalst dus volgens mij zal dat een mooie, spannende wedstrijd zijn.

Misschien hebben veel mensen al iets gepland (de 85'ers zitten in a'dam) en is dit iets te vroeg dag. Ik probeer te regelen dat we lang op voorhand een datum kunnen vastpinnen. Maar voel U niet geremd om dit weekend al Nathan te bewieroken. Want hij is het waard.

donderdag 25 september 2008

herinnering: wijk aan zet

Vanavond is elke geïnteresseerde welkom in de 85. Reden van de bijeenkomst: we willen iets leuks doen met geld van 't Stad!
We zijn op zoek naar creatieve geesten! Doe eens zot en steek uw kop eens binnen...

Pintjes genoeg !

vroegerwastbeter (15): visserij

Een schoon beeldeken van hoe het er vroeger uit zag net om de hoek. Aan de linkerkant herken je de visserij. Volgens mij staat de fotograaf met zijn rug naar het keizerpark, vlak op de nieuwe fietsbrug. De tekst is ook wel wat grappig!
mvg 85

woensdag 24 september 2008

instuif


Let's partyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Feestje op 4 oktober vanaf 20.00u
Graag een seintje als jullie van de partij zijn (steek gerust een briefje in de bus)
Cindy

vrienden van de keizervest: Intermissie

*door scanproblemen zal het nog eventjes duren om iets online te krijgen (geef ik ze mee aan u klaas?)
*Komen er nog aan: Gilles 'Geology rocks' Velghe; Christel 'the sequel' Raes, Mario 'witloof-met-gehaktballen' Poppe, Fran 'hartje de keizerveststeeg' Maes; Erika 'kan-niet-wachten-op-poëziebladje-van-Mario' Devisccher, Pieter 'yahtzee' Broeckaert, Sara 'vetvlek-op-tbladje' De Vuyst, Nathan 'dat-mijn-vrouw-later-jessica-alba-is' De Meulemeester.
*Ook Jolien en Elise (de zussen van 93) hebben al plichtsbewust hun blaadje ingevuld.

Om alles samen te vatten: WORDT VERVOLGD!

(ook op het plan, nog tientallen vroegerwastbeter, verslag wijk-aan-zet vergadering, verslag babybezoek, voorstel keizerveststeeg filmkwis,...)

dinsdag 23 september 2008

'Groene doos in de stad'

(bron: het nieuwsblad april 2008)
Niemand zou denken dat er achter de gevels van de drukke Keizervest een rustig groen stadstuintje zou schuilen. Het oorspronkelijke jaren '50-terras verdween en maakte plaats voor een strak, hedendaags terras. Toen Ann Goormachtig vier jaar geleden een huis aan de Keizervest kocht, zag de tuin er als een chaos uit. Het enige punt van charme vormde het authentieke koetshuis op het einde van de tuin.'Ik wilde in de stad komen wonen, maar zocht ook naar een huis met een tuin. In die prijscategorie vond ik echter alleen huizen zonder tuin. Tot ik op dit huis botste. De prijs ervan lag lager, omdat het aan de drukke ring is gelegen. Twee jaar geleden nam ik tuinarchitect Mathieu De Telder in de arm voor de aanleg van de tuin. Het terras dateerde van de jaren '50 en was aangelegd met gebrokkelde stenen in verschillende vormen. Er liep ook een kronkelend pad door de tuin, met losse stenen, en op het einde was er een rotstuin.' De kitsch van de fifties ruimde plaats voor een smaakvolle tuin, met her en der buxussen en taxussen. 'Die hebben we op de huidige grootte gekocht. Aan de linkermuur wilde ik een soort groene strook creëren om minder inkijk van de buren te hebben, maar De Telder heeft me gelukkig aangeraden om voor riet te kiezen. Dat groeit heel snel en is toch zacht qua prijs. Het enige waarop je moet letten, is dat je de plant in de pot laat groeien, anders staat je hele tuin er snel vol van.'Ook de rechtse muur is bezaaid met groene klimplanten, waardoor je ingesloten wordt in een groene oase. 'Ik noem dit vaak mijn groene doos in de stad', lacht Goormachtig.

korte vragenlijst

Een vriendin aan de vakgroep marketing heeft respondenten nodig voor een vragenlijst...
Zie http://users.ugent.be/~ecaboote/
De vragenlijst neemt slechts enkele minuten in beslag (zes vragen!).
Vermeld mijn emailadres (pietervancauwenebrghe@gmail.com) en ik kan vijf euro krijgen.
Een winwin situatie.
Voor mij toch.
danku!
85

maandag 22 september 2008

vrienden van de keizerveststeeg (15): Christel Raes

Op het nippertje (ofte randje krokantje!) presenteer ik U Christel Raes ! De trotse mama van Vic en de bijna-weg-uit-de-citéé-ster. Als U meer wil lezen over de niet-meer-hoogzwangere deerne dan kunt u op onderstaande foto klikken om de figuur te vergroten en alle informatie in te studeren. het academiejaar is per slot van rekening begonnen, niewaar.



keizervest verwelkomt zijn jongste spruit: Vic!!!!

Gisteren 21 september 2008 beviel Christel (eindelijk!) van een flinke spruit:
Vic.
Hij weegt drie kilo en een kletske (juiste cijfers vergeten) en is 52 centimeter groot. Volgens de trotse en zwevende papa is hij "vré schoon" en "helemaal niet verschrompeld, met een zacht velleke". De citééyens hebben dan ook toepasselijk de gevel versiert om Vic welkom te heten. Het staat nu ook al vast dat de kleine sloeber rond zijn zeventiende heel populair zijn bij de chickie-wiekies. Hij heeft met name in de keizerveststeeg gewoond.
Welkom Vic en proficiat Bart en Christel!

zondag 21 september 2008

Keizerveststeeg on the road (6): Oost-Duitsland

Net iets minder sensationeel dan Cap D'Adge, is het Oostduiste Göhren! Punktueel zoals ze zijn die Duitsers, houden ze zich ook hier strikt aan de regels van een 'textielstrand'. Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk...

Nr 88 was er als de kippen bij om dit natuurlijk schoon op de fotografische plaat vast te leggen; en we waren blijkbaar niet de enigen. Duitsers en vadsigheid, nog steeds een sterker duo dan Nicole en Hugo!

zaterdag 20 september 2008

opknapbeurt


Herinnering voor mezelf en misschien ook mijn buren uit de steeg: vòòr 1 oktober alle mankementen doorgeven aan luc.

09/2274067 is het faxnummer...
Of steek het binnen in zijn bakkerij in de Weverstraat (Brugse Poort)!

vrijdag 19 september 2008

oproep wijk aan zet !!!!

Ik zou graag iets organiseren in onze citéé. Daarvoor heb je nodig enthousiasme, energie en geld. De eerste twee vinden we ruimschoots aanwezig in de citéé, voor het laatste kan Stad Gent zorgen.

Er bestaat namelijk een subsidiekanaal dat geld toekent (van 50 tot 2500 euro) aan bewonersinitiatieven. Kom je af met een goed voorstel? Ondersteund door genoeg bewoners, dan doet Stad Gent graag een duit in het zakje voor een opbouw van een leuk sociaal Gent.

Daarom had ik graag volgende week donderdag 25 september omstreeks 20u30 alle geïnteresseerden in de 85 verwacht om eens snel de mogelijkheden te overlopen en samen een creatief dossier in te dienen. Ik zorg graag voor alle administratie en paperassen (ik ken mijn weg in deze hele zaak). Ik had dus gewoon graag op het enthousiasme en de energie gerekend.

Alle voorstellen zijn welkom! Een festival (zie bv vistival dit weekend), een bbq, een grote brunch, creabeurs, ... enz enz. Doe maar eens goed zot!

Het dossier moet eind september ingediend zijn...
meer info: www.gent.be/dewijkaanzet

mvg
85

vroegerwastbeter (14): Keizervest in de verte!

Oké het wordt wat moeilijker om in de ONMIDDELLIJKE omgeving iets te vinden, maar deze foto' geeft toch ook een beeld weer van een plaats die velen van ons vaak passeren. Ga je rechts op de foto dan ga je richting Dampoort, links in de verte licht de Keizervest en bijgevolg de keizerveststeeg...

herinnering: 27 september

Gelieve Pieter en Kaatje een seintje te geven als je aanwezig zult zijn op hun feestje op 27 september. Een korte knik, verbale bevestiging of schriftelijk bewijs zijn voldoende...
Wij zijn alvast paraat! (85)

Nummer 85 heeft groot nieuws!


met dank aan Jeroen De Smet voor de schitterende uitvoering van het ontwerp!

maandag 15 september 2008

De eerlijke vindster

Zondagochtend heb ik in de cité sleutels gevonden (met sleutelhanger van StuBru)
Van wie zijn ze????
In ruil voor een pintje mag je ze komen ophalen!
94

feest in de buurt: VISTIVAL

Deze zaterdag, 20 september gaat er bij de collega-citeeërs van de Visserij een heus festival door. Trouwens vlakbij! Héél orgineel het Vistival genoemd. Geen gepruts als we de sfeerbeelden van vorig jaar bekijken. (zie hieronder).

Ook dit jaar een uitgebreid programma. Veel muziek:


14u30 K.O.P (chanson/folk/kleinkunst)
16u00 Zilke (semi elektronische levenslied)
17u30 Krati (post rock)
19u00 mary & me (pop rock met een donker kantje)
20u30 marvelous something (rock/funk/soul/party music)
22u00 mascotte ft bart maris

aansluitende afterparty met
DJ TOine - deejee deroe
(met doorlopende bar en special house en food drinks)

Ik zou graag gaan omdat ik denk dat het uniek sfeervol zou gaan; indien iemand de keizerveststeegdelegatie wil aanvullen steeds welkom!

zaterdag 13 september 2008

zeer tijdelijke nieuwe inwoner van de 85


Ons huisje zal enkele dagen gevuld worden met Jan Haerens! Deze jongeling zal niet enkel de gemiddelde lengte van de steeg drastisch doen stijgen... Hij blijft tot midden volgende week logeren wegens dakloos. Hij bijt niet en is proper op zijn eigen!
Afgestudeerde architect, muzikant bij funkalicious én trotse west-vlaming. Kan niet fout zijn...
85

keizerveststeeg in rusland

Typ keizerveststeeg in en je krijgt oa deze site (http://tgsc.ru/) uit rusland die naar ons verwijst!

Bij het intypen van keizervest staan we al op 9 in google...
Dus blijven posten is de boodschap zowel aan mezelf als aan de wereld!

Het intypen van www.keizerveststeeg.blogsot.com is te vermijden

85

pompoenstuk te krijg

Wij hebbengrote pompoen mee van Sara's thuis, geïnteresseerden kunnen er een stuk komen afsnijden!

mvg
85

donderdag 11 september 2008

technische problemen


Blogger.com is serieus aan het flippen en berichten kunnen niet meer van foto's worden voorzien...
Dus even wachten voor de blog weer in alle heftigheid losbarst!

woensdag 10 september 2008

Gent Fietst - as zondag iedereen dus uit zijn luie zetel

Op zondag 14 september 2008 is het weer feest voor de fietsers in Gent. Dan organiseert de Stad Gent, samen met Evident, de fietshappening 'Gent Fietst'. Fietsactiviteiten en een fietstocht langsheen de stadsring zijn de twee publiekstrekkers.
Voorprogramma
Het voorprogramma op het Sint-Pietersplein start om 14 uur met onder meer testritjes op de nieuwste en gekste fietsmodellen, een tweedehandsfietsenmarkt, fietscircus en veel meer. De kleintjes kunnen in het kinderdorp de handen uit de mouwen steken want ze leren er hun fiets zelf herstellen.
In het graffiti-atelier kun je je fiets laten tatoeëren in de hipste kleuren en vormen. Inschrijven is enkel nodig voor de tweedehandsfietsenmarkt en kan op het nummer 09 225 72 90.
In de ban van de ring
De fietstocht start om 16.30 uur aan het Sint-Pietersplein, telt een twaalftal kilometers, is gratis en inschrijven is niet nodig. Kinderen kunnen mee. Onder begeleiding van muziek en bekende Gentenaars fietst men de hele stadsring af. Die wordt voor de gelegenheid afgesloten voor het autoverkeer.
Muzikale uitsmijter
Om 18.30 uur sluit de coverband The Humble Egos, met Michaël Pas en Nic Balthazar, de fietshappening af

De 94