maandag 30 juni 2008

buurtfeest 2 poorten negen augustus: wedstrijd

Ontdek het water in de buurt!

Zet of hang vanaf 9 juli een PET-fles uit het raam. Nog mooier is het als je er een waar PET-fles-kunstwerk van maakt. Iedereen die meedoet, maakt sowieso kans op één van de fantastische prijzen. Kom naar de barbecue en verneem of je gewonnen hebt.
De winnaar wint zijn gewicht in water.

Hier gaan we toch aan meedoen keizerveststegers!!!! Allen die versierde petfles uit het raam hangen!

Meer informatie vind je op de site van twee poorten:

Het is een actie in het kader van het buurtfeest van de wijk twee poorten waar ok wij toe behoren!

Matthias Borghgraef verjaart!


Mannen en vroun,

nu vrijdag 4 juli geef ik een feestje met de Philip Poppe en een andere jonkman Dries de Bock omwille van de reden dat we in mei allemaal 26 geworden zijn. Dit feestgedruis vindt plaats in de Sioux in Gent in
een sfeer van vette beats en positieve vibes.

neem gerust alleman mee die je je wilt meenemen

Voor de daklozen die nacht/morgen/middag : je kan blijven pitten mits je iets laat weten en je au slaapmateriaal meepakt.

groet en bees,

matti aka mattifrak ofte FRAK

keizerveststeegpronostieken(15): de einduitslag

Matthias Borghgraef won met een duidelijke onderscheiding van de rest... Maar liefs zes punten LOS op kop. Hij heeft het niet echt spannend gemaakt want al van dag één bij de koplopers. Een beetje saai vind ik eigenlijk. Matthias ontvangt zeer binnenkort zijn mooie prijs! Verdienstelijk in de top drie: Matthias Heimerdinger die zich met een laatste stuiptrekking toch nog kon wurmen naar een tweede plaats, vlak voor opkomend talent Pieter Vancauwenberghe op d ebronzen positie. Carla is als vrouw en voetbal onwetende niet als laatste geëindingd, wat op zich al een hele prestatie is! Gefeliciteerd.

1.Matthias Borghgraef: 35 punten
2.Matthias Heimerdinger: 29 punten
3.Pieter Vancauwenberghe: 28 punten

4.Jeroen De Smet: 24 punten
5.KLaas Coopman: 22 punten
5.Pieter Brouckaert: 22 punten
7.Jochen Lambrecht: 19 punten

8.Kris Lambrecht: 16 punten
8.Carla Beeckmans: 16 punten
10.Marc Clarysse: 15 punten

donderdag 26 juni 2008

keizerveststeegpronostieken (14): Finale spanje-duitsland

Had rusland gewonnen thad beter geweest, maar daar zwijg ik nu over. De halve finales hebben iedereen punten opgeleverd, behalve jeroen en marc. Dus in de stand wijzigt er niet zo heel veel behalve de tweede plaats die wisselt van eigenaar en de laatste die weer ontdeeld wordt.

1.Matthias Borghgraef: 34 punten
2.Matthias Heimerdinger: 29 punten
3.Pieter Vancauwenberghe: 28 punten
4.Jeroen De Smet: 24 punten

5.KLaas Coopman: 22 punten
6.Pieter Brouckaert: 20 punten
7.Jochen Lambrecht: 19 punten

8.Kris Lambrecht: 16 punten
8.Carla Beeckmans: 16 punten
10.Marc Clarysse: 15 punten

Herinnering Van Hecke BBQ!!!

Voor de geïnteresseerden is er vrijdag 3 juli een barbeque georganiseerd door onze huisbaas Luc Van Hecke. Zie ook zijn bericht op. Hiervoor is inschrijven verplicht om het vlees wat te kunnen in schatten... Zelf kan ik jammergenoeg niet aanwezig zijn (Rock Werchter), maar al enkele steegers hebebn zich aangemeld, dus niet vergeten: INSCHRIJVEN !!!

85

maandag 23 juni 2008

De halve finales in het zicht!!!

Met de halve finales op komst ziet U hier de voorlopige resultaten. Deze zijn de belangrijkste opmerkingen: Jeroen gokt een match juist EN wint een extra punt door de oude pronostiek, daardoor bereikt hij de kopgroep... Borghie blijft punten sprokkelen en mezelf komt los op de tweede plaats.! Jiha.. Borghie is going down.
Onderaan verandert er weinig behalve Jochen die Kris inhaalt.
Voor Mark en PVC ligt de tweede pronostiek stil waangezien zij de finale portugal- nederland zagen... De eerste blijft echter nog lopen.
Zie heir de scores!

Matthias Borghgraef: 33 punten
Pieter Vancauwenberghe: 27 punten
Matthias Heimerdinger: 26 punten
Jeroen De Smet: 24 punten
KLaas Coopman: 20 punten
Pieter Brouckaert: 18 punten
Jochen Lambrecht: 17 punten
Kris Lambrecht: 16 punten
Carla Beeckmans: 15 punten
Marc Clarysse: 14 punten

zaterdag 21 juni 2008

keizerveststeegpronostieken(12): Turkije begot!

Muhaha... Wie had dat gedacht, dat de Turken gingen doorgaan... In de eerste pronostiek alvast niemand. Maar in de tweede.. Jeroen en mezelve. Met dan nog eens de juiste score ! Dus pvc +3 en jeroen +3, andere winnaars onbestaande.
Hier volgt de toptien!

1.Borghie 31
2.pvc 26
3.mathias 26
4.jeroen 20
5.Klaas 19
6.pieter 16
7.Kris 16
8.jochen 15
9.carla 14
10.Marc 13


En wat zien we?!? Pvc schuift op naar een gedeelde tweede plaats, Klaas zakt verder weg en Jeroen komt naar de derde plaats! Onderaan verandert er weinig en helemaal onderaan al helemaal niets, al sinds het begin eigenlijk.

Ik heb de regels ietwat moeten aanpassen, niet enkel in mijn eigen voordeel maar ook om nog mensen punten te laten scoren. Zoals gewoonlijk geldt 2 punten voor juiste score (dit is de eindscore die ik aflees op vóór penalties. En één punt voor de juiste winnaar. Wat is nu ligt flexibel, stel voor vanavond had je nederland -spanje gegokt en nederland gaat door dan kan je nog één punt krijgen omdat je de juiste halve finalist gokte. De juiste score geldt dan niet meer omdat het tegen een andere ploeg is dan voorspeld...
Hopelijk kan iedereen zich hier in vinden.

vrijdag 20 juni 2008

Dekenijfeest De Kerfstok Lange Violettestraat


Dit weekend is er het Dekenijfeest van dekenij De Kerfstok. Dit in de Lange Violettenstraat en aanpalende straten (brusselsepoortstraat en tweebruggenstraat). DIt is het begijnhof aan de achterkant van ons steegje.
Zowel zaterdag als zondag is er een rommelmarkt.

Voor meer informatie: Email: kesteleyn@skynet.be Telefoon: +32 9 2254098

Keizerveststeegpronostieken (11): Twas fout van Balzak!

Jaja de Duitsers gaan door...
Wie krijgt hiervoor punten: pieter heeft in oorspronkelijke pronostiek de Duitsers goed gegokt dus plus 1!, Klaas en Matthias in de tweede dus elk plus één..

Borghie 31
matthias 26
pvc 23
Klaas 19


de rest blijft stabiel 17 en minder scoren...
Jammergenoeg hebben Matthias en Jeroen hun oorspronkelijke pronostiek bij mijn weten niet ingevuld tot de finale. Ik sjek dat eerst bij de penningmeester Kris of die ook geen exemplaar heeft. Bij een niet ingevuld hebben zijn de volgende mogelijkheden: ofwel telt hun enige exemplaar dubbel, ofwel laat ik het formulier ad random invullen... Helaas pindakaas!

donderdag 19 juni 2008

déjeuner sur l'herbe

Wie zaterdagavond 21/06 in onze steeg vertoeft zal mogelijk de omgeving van nr 80 een grasveld zien verschijnen (waarschijnlijk indoor, gezien het onvoorspelbare weer). het betreft een verjaardagspicknick met bubbels (ja, picknicks zijn populair in onze steeg), die (alweer omwille van het onvoorspelbare weer) is verhuisd van de blaarmeersen naar vlak voor de deur/binnen de deur...
misschien voelen je als buur op dat moment een drang om aan dit blijde samenzijn deel te nemen. voel je dan zeker niet geremd om een glaasje(s) te komen meedrinken en je neer te vlijen in het zachte gras...
G.

voetbalhumor op sporza.be

Humor op sporza.be, hoe de combinatie van de reclame (voor bankkaart cofidis) en de foto bij het artikel toch soms een beetje grappig kunnen worden.

keizerveststeegpronostieken (10): TWEEDE RONDE

Ik wil voor 20.45u volgende pronostieken! de andere pronostiek blijft lopen maar met deze kan je
terug in het spel komen! Zelfde regels als voorheen! NIET VERGETEN!!!

a portugal - duitsland
b croatie - turkije

c nederland - rusland
d spanje - italie

winnaar a - winnaar b
winnaar c - winnaar d



Finale

woensdag 18 juni 2008

keizerveststeegpronostieken (9): definitieve stand na de voorrondes

De poules zijn gepasseerd en dus hebben we een eerste grote tussenstand! Borghie voorspelde in de voorrondes ZEVEN juiste scores en had zelfs in groep D alle uitslagen juist! mooi is dat! OP tweede plaats Matthias die met mooie eindsprint op 25 komt. Derde plaats is voor mezelf, die de curve van Borghie volgt, maar dan iets lager. Hierna volgt het peleton waar ook nog alles kan gebeuren, het peleton wordt getrokken door Klaas en afgesloten door Mark, die terug allerlaatste wordt. Kris deed een goede zet op de laatste speeldag. Maar kijk gerust zelf!

vroegerwastbeter(9): De loesbergbrug

Foto uit de oude doos van een brug die vroeger over de lousbergkaai lag, nu ligt daar de brug die Sint Anna met de Kasteellaan verbindt... Het is niet echt keizerveststeeg gerelateerd, maar toch behoorlijk in de buurt.

Voor wie niet weet wat te doen op dinsdagavond....en een gratis pintje wil drinken:

Cirq stelt voor:

Lancering van ParaChut de nieuwe bOOmfanfare productie!

op 24 juni stelt de bOOmfanfare haar nieuwe productie ParaChut voor aan pers en publiek.Tussen 14:00u en 20:00u organiseren wij daarom een gezellige buurtpicknick op het Prudens Van Duyseplein onder de grote boom. Kom langs met je boterhammen en broodjes of koop er ter plaatse eentje. Picknick dekens, strandstoelen en gratis pintjes zijn voorzien!

Om 15:00 en om 18:00 speelt de bOOmfanfare die haar nieuwe voorstelling Parachut. Als het weer meezit plannen we ook de landing van een groep eliteparachutisten in de boom op het Van Duyseplein. De Jongerenradio Urgent.fm (105.3 fm) zal live verslag uitbrengen van deze spectaculaire gebeurtenis. De Dj’s van dit radiostation komen rustige en luie zomermuziekjes draaien op het plein.

Iedereen is welkom buurtbewoners, studenten en iedereen die honger heeft of graag eens de bOOmfanfare wil zien!

(voor meer info over cirq: www.cirq.be


De 94

keizerveststeegpronostieken (8): Na elf speeldagen

Eindelijk begint zich een elite af te tekenen. Borghie heeft wééral een match goed ingeschat en komt op eenzame hoogten met 27 punten. Al reeds zes punten achterop hinkt Matthias. En op een zeer verdienstelijke derde plaats vinden we mezelf die door holland goed in te schatten op 18 punten strand. Hier net na hebben we klaas en jeroen met 17 punten en 16 punten. Pieter heeft 15. Hierna volgen de losers: Carla en Jochen 13 punten, Kris en Mark 12.

dinsdag 17 juni 2008

keizerveststeegpronostieken (7): excuses voor delay

Met het aanstormend buurtfeest maar weinig tijd gehad om die pronostieken up te daten... Ik kan dat schoone dag-per-dag grafiekje zelf niet doen, daarvoor hebben we nood aan onze IT'er die momenteel in Holland vertoeft. Dus is het behelpen met een staafdiagrammetje... Borghie heeft in de groep van zweden en rusland een monsterscotre behaalt van zes op zes... Daarmee komt hij mooi aan de leiding, voorlopig heeft hij enkel Matthias in zijn kielzog. De middenmoot volgt al op acht punten van de eerste plaats, maar met een goeie gok op een matchuitslag kan nog zeer veel veranderen... Mark is niet meer laatste, of toch niet meer alleen, hij wordt vergezeld door de andere rode lantaarns Kris en Jochen!

Het figuurke!

maandag 16 juni 2008

sara wordt vijfentwintig!



dag vriendjes!


sara verjaart
en dat vieren we met taart!

jullie zijn allen welkom op zondag 13 juli voor een taartje en een drankje!

taart en drank (warm en koud) zal aanwezig zijn,
willen jullie graag het dessertenbuffet aanvullen met ander zoets, dan is dat welkom!!

breng jullie picknickdekentje mee naar het baudelopark waar we jullie verwachten vanaf 15u...!

gelieve voor 5 juli te laten weten of jullie aanwezig zullen zijn en met hoeveel!

allen welkom!!!

sara (85)

vrienden van de keizerveststeeg (8): Griet

De schijnbaar eindeloze reeks vrienden van de keizerveststeeg heeft een nieuw slachtoffer: het bloemenmeisje van nummer 80 ofte Griet! Wie meer wil weten klik op de figuur om te vergroten!

vrijdag 13 juni 2008

keizervesteeg en omgeving (1): UCo toren

Met de bouw van het Bellevuecomplex koos Union Cotonnière resoluut voor het modernisme. Voor het eerst sinds de Boekentoren en het flatgebouw Britannia kreeg de Gentse skyline er een waardig broertje bij. UCO opteerde voor een toplocatie langs de invalsweg die op termijn de autosnelwegen Oostende-Brussel en Antwerpen-Rijsel zou verbinden. Vlakbij volgden andere torens, zoals Letha en Praetoria, spoedig. Voor het gebouw werden de blikken op het buitenland gericht. Een kantoorgebouw van een verzekeringsmaatschappij in Karlsruhe (Duitsland) bleek voor de UCO-bestuurders ideaal als inspiratiebron. Theodor Kelter (1907- ) en H. Feltes werden aangesproken om hun werkstuk in Gent te hernemen. Op 9 januari 1958 kregen zij de opdracht voor het studieontwerp. Op 14 februari werd een maquette voorgelegd die onmiddelijk 'de algemene goedkeuring dank zij haar oorspronkelijkheid en harmonische vormen wegdroeg.' (op de foto zien we linksboven de keizervest!)
De Gentse architect Rafaël Wieme (die toen ook verantwoordelijk was voor de urbanisatieplannen in Ledeberg) kreeg de opdracht de uitvoering ter plaatse technisch te leiden. In mei 1958 kreeg de Brusselse aannemer Blaton de aanbesteding toegewezen. Eind juli 1958 werden de laatste palen ingeheid. Begin augustus 1959 werden de eerste bureaus in gebruik genomen en op 14 september 1959 waren alle diensten in de Sint-Pietersnieuwstraat (het huidige rectoraatsgebouw van de universiteit) overgebracht.
Het gebouwencomplex vormde een grote vierhoek met een basis van ca. 100 meter lengte. Het hoofdgebouw is in de hoogte opgetrokken en verheft zich los van deze basis. 14 betonnen pijlers dragen het gebouw. De meeste van deze kolommen zijn op de begane grond zichtbaar gelaten (zowel binnen als buiten). De toren heeft 14 niveaus, is 50 meter hoog en heeft een module van 1,80 meter. Beide gevels hebben een lengte van 20 modules en zijn in "wall span" (= uitsluitend glas en aluminium) vervaardigd.
In het gebouw van 22.000 vierkante eter bracht de N.V. "Filatures et Tissages Union Cotonnière" haar administratieve en commerciële diensten en haar afdelingen voor verkoopspromotie, publiciteit en public-relations onder.Het studieontwerp voor de tuinaanleg werd aan René Péchère toevertrouwd. Voor de binnenafwerking werden de firma's Knoll International Brussels, Stephane Jasinsky en Dangotte geraadpleegd.Ruim 40 jaar was dit gebouwencomplex een gave en toonaangevende kantoorrealisatie binnen het Gentse na-oorlogse architectuurlandschap. Het gebouw oversteeg het niveau van vele inspiratieloze functionele constructies door de wijze waarop de verschillende delen zich tot elkaar verhielden. Elk afzonderlijk bestanddeel van het programma (inkomhal, refter, auditorium, kantoorgebouw, proefspinnerij en -weverij op laboratoriumschaal) kreeg een afzonderlijk volume in een zuivere modernistische stijl.
In 1991 zorgde Jo Crepain voor een geslaagde en goed doordachte toevoeging die nationaal gelauwerd werd. Sinds 2002 onderging de site ingrijpende wijzigingen. In februari 2002 werden alle oude gebouwen uit de 19de eeuw gesloopt voor een grootschalig maar weinig geïnspireerd kantorenproject van de architecten Ferre Verbaenen en Xavier Donck en partners. Het project Zuiderpoort voorziet in ondermeer twee nieuwe torengebouwen en verwijdert alle bestaande kleinschalige volumes die voor een mooie wisselwerking zorgen tussen de hoge toren en zijn omgeving. Zowel de overdekte gaanderij met karakteristieke V-pijlers als het sfeervolle bijgebouw nabij de ingang van de tunnel sneuvelden. Bij de renovatie van de eigenlijke toren zelf werd dan weer wel het originele ontwerp zoveel mogelijk gerespecteerd. Theodor Kelter bouwde in Duitsland in de jaren '50 en '60 tal van kantoorgebouwen voor banken en verzekeringsmaatschappijen. Vooral in Keulen vinden we ze uitgebreid terug langs de Ring.

(bron: http://membres.lycos.fr/architectuur/uco/uco.html)

donderdag 12 juni 2008

keizerveststeegpronostieken (6): zesde speeldag

Eindelijk begint het kaf zich van het koren te scheiden...
Voor sommige gokkers was het een goede speeldag (de Pieters stijgen opmerkelijk en terecht, mezelf naar een derde plaats!) aan de opmars van anderen is een einde gekomen (de Matthiasen slechts één punt deze speeldag!). De rest dacht om er even tussenuit te knijpen en verliezen zwaar! Vijf mensen halen NUL punten, vooral Duitsland deed de mensen de das om, doen die Duitsers wel vaker.
Maar genoeg geluld: de resultaten!

woensdag 11 juni 2008

keizerveststeegpronostieken (6): Ronaldo is nen snellen en Koller is vré groot

Zwitserland ligt er uit! Portugal gaat zeker door, so far so good. Toch voor mijn pronostiek. De enige echte tussenstand vindt u hieronder, door een totaal onbegrip van excell heb ik het de vorige keren nogal verklo*t grafiekgewijs. Met als gevolg dat de laatste twee grafieken fout zijn. Dus we mogen Klaas uitlachen want zijn haantjesgedrag brengt hem niet verder (doch niet onverdienstelijk) tot de derde plaats. Wie echt wil leren pronostiekeren gaat misschien beter aanpappen met Matthias 'blue nails' Heimerdinger, die nu drie punten voor staat op Matthias Borhghraef. De eerste Matthias had deze speeldag een PERFECTE PRONOSTIEK! Hierna volgt Klaas 'grootlawaai' Coopman gevolgd door het peleton aangevoerd door Carla en afgesloten door Mark, die consequent op de laatste plaats blijft.
Kris haalde als enigste gisteren NUL punten.
En voor de eigen voetbal ziet het er ook niet zo gunstig uit,d it terzijde: hier de grafiek!

Graffiti-jam Brandweerstraat 5 juli


Beste hippe buren,

Je bent een coole trendy mens op zoek naar hippe streetwise events?
Je wil een goedkoop alternatief voor Rock Werchter?
Je zoekt een trainingsmoment om te oefenen in terrasjes doen en mensen bekijken voor de Gentse Feesten?

Dan heb ik dé oplossing:

Op zaterdag 5 juli organiseert Graffiti Jeugddienst en de Stad Gent een graffiti-jam:
20 graffiteurs, 10 deejays en een skate-contest. Kleur en geluid vanaf 11u, skaten vanaf 14u. En bovenal een terrasje om rustig te chillen.

Meer info op onze site

Tot dan,
Bart (82)

spam op de blog (2)!!!

Ja ja ja...
De keizerveststeegblogspot krijgt internationale uitstraling. We hebben twee nieuwe buitenlandse vrienden!



Nida maakt reclame voor huwelijkskledij en schenkt ons deze turkse poezie "wa moek er mee doen - Emre Altug - mooi."
Semi maakt reclame voor revolutionaire computerchips (niet vanLays) wat een toeval dat zijn voornaam ook de naam van zijn bedrijf is!

keizerveststeegpronostieken (5) levensbelangrijke opmerking


"Voor de enige vrouw in het spel doet Carla het absoluut niet slecht!"*



(*adendum na persoonlijke mailwissel met Carla Beeckmans)

Fietsendief gevonden...

keizerveststeegpronostieken (4) doe anders ne keer zot int spaans

4-1, Kris voorspelde 4-0 zoooooooooo jammer (héhé).
KLaas blijft consequent stijgen in een rechte lijn, esthetisch verantwoord pronostiekeren noem ik dat... Borghie volgt op een tweede plaats met de rest van het peleton daar achter... Zelf doe ik een mooie zaak door een score goed te gokken. Plain dumb luck maar aangenaam!
Zie hier een nieuw soort grafieksken, dat van gisteren was verkeerd, mijn schuld.

dinsdag 10 juni 2008

keizerveststeegpronostieken (3) hup holland hup

Tja het doet een beetje pijn om het zo neer te typen, maar Nederland heeft oververdiend gewonnen. De eerste goeie en spctaculaire ploeg op het veld dit EK. Schoone goalsen, goeie acties, goe foebal... Jammer van Vrankrijk, die zijn niet zo goed bezig. Nu ja. Het kan ons allemaal een worst wezen zolang onze pronostiek maar klopt...
Zie hier de resultaten na zes matchen!


Groep C of 'de groep des doods' volgens onze volkspoeet Karl Huybreghts heeft veel mensen gekelder, als doen stijgen, felicitaties aan Borghie die consequent blijft stijgen, ook Matthias blijft aan kop met een ongelofelijke zeven punten. Mark hinkt een beetje achterop maar alles komt goed...

maandag 9 juni 2008

Buurtfestival Scheldeoord !

Dit weekend gaat 'mijn' eerste buurtfeest door in de wijk Scheldeoord. Die wijk ligt eigenlijk vlak bij ons. Als ge de keizervest blijft volgen en de brug over het water neemt, vlak voor ge aan de lichten links afdraait om naar de dampoort te rijden zie je aan de overkant van de spoorweg de gele woonblokken van het scheldeoord liggen...
Het buurtfestival vindt plaats in de Wolterslaan net achter het speelplein.

Allen daarheen, de pintjes kosten één euro!

Hieronder vindt U het volledige programma terug!

vrienden van de keizerveststeeg (6): Jan


Volgende vriend van de keizerveststeeg in een reeks van velen! Jan ofte de krullebol van helemaal in het begin... Geïnteresseerd reppen zich watertandend naar het kaderken waar ze door te klikken kunnen vergroten.

zondag 8 juni 2008

keizerveststeegpronostieken (2): stand na tweede speeldag

Na vier matchen ofte de tweede speeldag opnieuw de resultaten! Veel mensen hebben een gok gewaagd maar toch zijn enkele verrassingen waar te nemen. Zo is de winnaar van de eerste speeldag bijgehaald door jochen en zelfs ingehaald door Matthias die gisteren de twee matchen perfect inschatte. Lucky Bastard... De verschillen blijven beperkt, al moet Mark dringend in gang schieten, hij verschilt al vijf punten met de eerste. Ook Kris en mezelve hinken achterop maar het tij kan snel keren (zei ook Fons, Bredoro's broer).
Maar kijkt u vooral zélf!

EK 2008 (2): waar vind ik die goals?

Na lang zoeken op het internet een site gevonden waar ge video's kunt bekijken. De samenvattingen en de goals mooi appart bekijkbaar en herbekijkbaar op:

http://www.goalcentre.com

Voor de geïnteresseerden die geen goal willen missen....

keizervestpronostieken (1) stand na twee matchen

En we zijn vertrokken! Niet alleen een schoone foebalavond achter de rug (leve de emotie: de zwitserse spits Frei, hij werd vorig ek vijf speeldagen geschorst omdat hij spuwde naar een tegenstander -foei-, nu na een half uur foeballen bafte knie kapot...)
Degene die Tjechië en Portugal als de winnaars aanvinkten krijgen bijgevolg een punt per correcte inschatting, enkel Borghie krijgt twee bonuspunten omdat hij de opningsmatch ook qua doelpunten goed schatte. Bijgevolg: los aan de leiding...
Hieronder ziet u de eerste grafiek, eens de cummulatieve score wat verder gevorderd is, zijn er mooiere diagrammekes op komst.


Dit alles met dank aan het excell vernuft van Kris Lambrecht, onze IT'er van dienst, die al onze pronostieken in een schitterend schema goot waardoor enkel de scores moeten ingevuld worden om het grafiekje te verkrijgen! waarvoor dank!

zaterdag 7 juni 2008

EK 2008: de keizerveststeegpronostieken


Vanaf heden wordt U dagelijks op de hoogte gehouden van de lopende weddenschap rond het europees kampioenschap. Er zijn voorlopig negen deelnemers: carla, matthias, matti, pieter, ik, klaas, jochen, kris en mark. (veerle en jeroen staan op 'misschien') ze hebben tijd tot de eerste match Zwitserland- Tjechië, 18:00 vanavond.

Om alle misverstanden te vermijden nogmaals de regels:

1. Indien U de winnaar of het gelijkspel juist hebt ingeschat: +1 punt

2. Indien U de score juist hebt ingeschat: +2punten

bv. U schatte San Marino - België als
18 - 1 (o.g.): uitslag 18-0 bijgevolg: 1 punt + 2punten


3. Na de voorrondes krijgt iedereen de kans om de kwartfinales, de halve finales en de finale opniew in te schatten.

4. De eerste pronostiek blijft echter gelijktijdig gelden met dezelfde puntentelling. (maw, vanaf de kwartfinales heeft iedereen twee weddenschappen lopen, de originele, en de aangepaste na kennis van de kwartfinalisten.)

5. Bij gelijkspel wordt er gevochten tot de dood er op volgt of er wordt een partijtje ofroad golfing gespeeld om de winnaar uit te maken.


Even een korte samenvatting van de pronostieken voor de openingsmatch om 18.00 uur:
* 1-2 (vier mensen)
* 2-1 (twee mensen)
* 1-1 (één mens)
* 0-0 (één mens)

Drie mensen denken (tegen hun zin) dat duitsland europees kampioen wordt, drie mensen denken dat Spanje het toernooi wint en twee mensen gokken op frankrijk. (Matthias begreep de excell niet zo goed en stuurt maandag zijn kwartfinalisten en verder door.)

Vanaf morgen mag u dagelijks een update van de stand winnen, moge de beste achter mij tweedes eindigen.
(85)

vrijdag 6 juni 2008

Spam op de blog!!!!

Een eerste Spamreactie op de blog!!!
Dit betekent dat er én voldoende gepost wordt én voldoende mensen het lezen.
Dus aan allen GEFELICITEERD!!!


De boodschap van yusuf luidt overgens:

Ik voel me opzij gezet en verlaten.

(via de link kan je lenzen kopen op een Turkse site)

vroegerwastbeter (7): een vré oude brug in de buurt

Vlak bij ons in de buurt hebben we "Het oudste authentieke Gentse bruguitzicht?" Stel U voor, waarom gaat een mens nog op reis. Het is het kleine brugje dat je links van u ziet als je op zondag (of andere dagen eigenlijk) naar de markt in Ledeberg gaat, als je net naast de tramsporen loopt. Piepklein ende mini doch historisch niet onbelangrijk zoals blijkt uit wat volgt:

De brug aan de Edward Pynaertkaai over de buitengracht van de vestingen bij de Sint-Lievenspoort, alias Oosterarm van de Stropafleiding van de Schelde en in feite het tweede deel van de ‘oude’ Sint-Lievensbrug uit 1882 – 1883, bleef als bij wonder op de originele plaats bewaard. In de vier hardstenen kolommen die de brugleuningen markeren, zijn nog de sporen te zien van waarschijnlijk ooit sierlijke lantaarnhouders.


Hoewel zo’n brugleeftijd van goede 130 jaar niet bijzonder aanzienlijk schijnt, is een dergelijke ‘ouderdom’ voor een Gentse brug uitzonderlijk te noemen. Dat ze daar bleef liggen is te wijten aan een ongewone samenloop van omstandigheden. Drie factoren speelden hier mee: in de eerste plaats moest de aan het begin van de jaren 1900 aangelegde Edward Pynaertkaai toegankelijk blijven aan beide uiteinden en verkoos men daarvoor de bestaande brug te behouden, in W.O. II werd de brug niet opgeblazen omdat ze geen strategisch belang had en tenslotte moest ze geen scheepvaart of zwaar vervoer toelaten zodat ze nooit vervangen werd door een breder of hoger exemplaar. Deze nu ongelukkig naamloos geworden brug, een toch wel fraai werkstuk, is een waarlijk unieke getuige zowel van 16de-eeuwse poortbolwerkconfiguratie als van 19de-eeuwse bruggenbouw. Het perkje aan de voet ervan, met een intiem en sober oorlogsmonumentje, bestrijkt ongeveer de plek waar in de winter van 1577-78 door al of niet vrijwillig zwoegende Gentenaars de ietwat uitgerokken westelijke ‘oorlel’ (oreillon) van het Sint-Lievensbolwerk werd uitgegraven en opgeworpen.
De boeiende voorgeschiedenis van deze brug en van de hele omgeving tussen de Filips de Goedekaai en de Keizerpoort werd beschreven in De Heraut, het tijdschrift van de gidsenbond, jaargang 2006 nr. 4 en 2007 nr. 1.

(bron: http://www.gent-door-de-jaren.be/Welkom/html/index.php)

vrienden van de keizerveststeeg (7): Kris Lambrecht

Zoals gesteld door onze keizervestpoeet blijven de poezie-blaadjes fûr et à mesure binnendruppelen. Volgende in het rijtje en niet de minste: Kris Lambrecht van de 85. Dendienen met zijn onmogelijk open te plooien tuintafeltje. Wilt U uitermate genieten dan helpt het om op de afbeelding te klikken om te vergroten.

donderdag 5 juni 2008

(nog) geen foebal in de keizervest

Het kutweer laat een aangenaam matchke niet toe dus we gaan het voetbal moeten verzetten. We spreken af volgende week donderdag 12 juni om 20u in tsteegske om dan naar de Visserij te trekken... Op dat moment missen we de match van groep B van 20:45, Oostenrijk - Polen. Cava dus, wat er me aan doet denken, voor diegene die de pronostiek nog niet ingevuld hebben, we wachten !!!
Op deze site zal trouwens dagelijks de evolutie in de weddenschap te zien zijn...
Foebalvrienden, tot volgende week!

woensdag 4 juni 2008

groen in de buurt (5): keizerpark met podium!

Straks kunnen we allen genieten van een nieuw keizerpark op een boogscheut, steenworp of slecht pistoolschot van onze voordeur. Blijkbaar is er nu een podium ontwerpen met aan de overkant een tribune, gescheiden door water! Ik vraag me af wat het gaat geven maar het klinkt aanlokkelijk.



Het kleinere broertje/zusje van de fietserbrug Visserij-Keizerpark is bijna klaar - opening over één of twee weken? Deze brug verbindt het Keizerpark met de Franse Vaart. Oud-Gentbrugge en Macharius-Heirinis worden weer één: De fietsers wachten er al jaren op. Zo vermijden we de dat moeilijk kruispunt op de Keizervest. Rechts naast de brug zie je het prematuur van een mini-openluchttheater – de blokken zijn de tribune en de gleuf aan de overkant is het podium. Tof concept! (bron: www.gentblogt.be, foto en schuine tekst van Jeroen Adriaensens

dinsdag 3 juni 2008

vrienden van de keizerveststeeg (6): Mark Clarysse

Jupla. Ze blijven maar komen, volgende in de reeks is Mark Clarysse, echtgenoot van één, vader van twee. Wie geïnteresseerd is in de specifieke coördinaten van deze manspersoon kan op de figuur klikken om te vergroten.

Dag van de buren (6): ballonnetjes



(met dank aan Siska met de mooie tanden)

maandag 2 juni 2008

dag van de buren (5): Dienst Buurtwerk dankt keizerveststeeg!

En hier heb ik zelf niets mee te maken!!!!
Net gekregen van een collega, een schoon blauw met bloemenmotief kaartje (van de Hema erika!)met daarbinnen een hoogwaardig fotopapierke met volgende tekst:

Allen daarheen: Sprookjesbos

Laten we beginnen met enkele redenen waarom u volgende zondag naar het Liedtspark in Oudenaarde moet afzakken:

1. Het is voor een goed doel. (De school De Vier Tuinen: www.deviertuinen.be)
2. Het is de uitvinding én organisatie van Karel De Vuyst, papa van Sara De Vuyst (85).
3.OP het eerste weekend kwamen 1800 mensen (!!!!) kijken ondanks dreigend onweer.
4. Het is een steengoede, grappige en creatieve vertolking van gekende sprookjes, amuzement voor jong en oud.
5.de acteurs en schrijvers en regiseurs en opruimers en ... zijn ALLEMAAL vrijwilligers en gelieerd aan de school.
6. Slechts VIJF euro! Komaan!


Meer informatie op de flyer op http://www.deviertuinen.be/sprookjesbos_2008/flyer_sb_2008_hoge_resolutie.pdf

Zelf zullen we heel het weekend aanwezig zijn...
Hopelijk tot dan!

vroegerwastbeter (6): de keizervest in 1856 !

Weeral een zeer oud kaartje gevonden, deze keer dankzij keizerveststeegblog-fan Jeroen (collega buurtwerker).


De foto uit 1856 heeft enkele leuke weetjes in zich verscholen. De mensen zonder katarakt onder ons zien duidelijk aan de linkerkant: Jardin Zoologique, dit is de omgeving van het munkpark, waar zich de zebrastraat, leeuwestraat, olifantstraat enz bevindt. Zoals U wel al duidelijk zal zijn was dit vroeger een dierentuin. Een leuke anekdote daaromtrendt. Toen de zoo verlieslatend en dus gesloten werd, verkocht men alle dieren (oa dierentuinen van berlijn en madrid) maar een oude olifant raakte men maar niet kwijt... Oplossing: de plaatselijke slager kocht het beest voor 100 bef, slachtte het en verkocht het aan de omstaanders. Eat your hart out GAIA.
De sint lievenspoort is te onderscheiden, een bijna huizenloze brusselsesteenweg, en gendbrugge (geen dt fout!)... En wat nog het meeste opvalt: het Zuid was vroeger een terminus van de spoorwegen! Ook had je op enkele meters van ons huidig steegje weilanden met beesten op.
Where are the days...

zondag 1 juni 2008

donderdag 5 juni: foebal!

Alle heren worden bij deze opgeroepen om donderdag 5 juni fris, monter, paraat en getalenteerd klaar te staan voor een lekkere pot foebal. De dames mogen natuurlijk hun helden enthousiast komen aanmoedigen! Plaats van afspraak: 20u int steegske natuurlijk! Gefoebald wordt op het pleintje aan de visserij als er niet te veel stront ligt. Anders spurten we in gestrekte draf naar het keizerpark.
Bij kutweer geen foebal natuurlijk...
tot dan!

vrienden van de keizerveststeeg (5): Andrea

De volgende in de reeks vrienden van de keizerveststeeg is: Andrea! Er doen echter geruchten de ronde dat het eigenlijk zijn huisgenoot Jan was die dit formulier invulde. Geheimen en mysterie...weten we ooit de waarheid? Misschien moet Witse erbij gehaald worden. Jan vroeg op de Dag van de Buren om ergens een wijziging te maken in de antwoorden maar ik ben spijtig genoeg al vergeten wat het precies was, het was iets met een liedje... Hij laat het u ongetwijfeld weten... Voor meer informatie op de figuur klikken om te vergroten